Ρουκέτες της Χεζμπολάχ κατά ισραηλινών δυνάμεων–Αναφορές για νεκρό στρατιώτη

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου εξαπέλυσε χθες βράδυ ρουκέτες εναντίον ισραηλινών στρατιωτών στα σύνορα των δύο χωρών, εν είδει αντιποίνων για τη δολοφονική επίθεση στη Βηρυτό που στοίχισε τη ζωή σε ηγετικό στέλεχος της παλαιστινιακής Χαμάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Al Jazeera, ένας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε και αρκετοί τραυματίστηκαν.

Την Τρίτη κατά την επιδρομή ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (σ.σ. την οποία δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως το Ισραήλ)

εναντίον γραφείων της Χαμάς στα νότια προάστια της Βηρυτού, σκοτώθηκαν συνολικά έξι άνθρωποι. Μεταξύ των νεκρών είναι ο Σάλεχ αλ Αρούρι, ο δεύτερος στην ιεραρχία της Χαμάς, καθώς και δύο διοικητές των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, του στρατιωτικού βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Διαβάστε ακόμη: Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Ισραηλινή επίθεση κατά της Χαμάς στη Βηρυτό

Η δολοφονία ανώτατων αξιωματούχων της Χαμάς στη Βηρυτό θεωρείται "σοβαρή επίθεση στον Λίβανο" και "επικίνδυνη εξέλιξη κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ του εχθρού και του άξονα της αντίστασης", αναφέρει η ισχυρή φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου σε ανάρτησή της στο Telegram.

Η δολοφονία του Σάλεχ αλ-Αρούρι όπως και των άλλων μελών των Ταξιαρχιών Αλ-Κάσαμ "δεν θα μείνει αναπάντητη", δεσμεύτηκε η Χεζμπολάχ, σε αντίποινα για την ισραηλινή ενέργεια, προσθέτοντας ότι η αντίσταση "έχει το δάχτυλο στη σκανδάλη". Η Χεζμπολάχ τόνισε ότι η "δολοφονία" από το Ισραήλ του δεύτερου στην ιεραρχία της παλαιστινιακής Χαμάς, στο προπύργιό της στα νότια προάστια της Βηρυτού, "δεν θα μείνει ατιμώρητη".

"Το έγκλημα που συνιστά η δολοφονία του Σάλεχ αλ-Αρούρι στην καρδιά του νότιου προαστίου της Βηρυτού είναι σοβαρή επίθεση εναντίον του Λιβάνου (...) και δεν θα μείνει αναπάντητη ή ατιμώρητη", δηλώνει η σιιτική οργάνωση, η οποία εδώ και σχεδόν τρεις μήνες εξαπολύει καθημερινά επιθέσεις κατά του Ισραήλ από τον νότιο Λίβανο.

Η δολοφονία του Αλ Αρούρι - σχεδόν τρεις μήνες μετά την αιματοχυσία που προκάλεσε η Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, με απολογισμό περίπου 1.200 νεκρούς και 240 ομήρους - σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής στον πόλεμο που εξαπέλυσε το Ισραήλ με στόχο την ολοκληρωτική καταστροφή της Χαμάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα