Ρώσος χούλιγκαν: «Κανείς δεν μας σταματά»

Στη Μόσχα ο Βλάντιμιρ εργάζεται στο τμήμα δημοσίων σχέσεων μεγάλης εταιρείας, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Στη Μασσαλία ο Βλάντιμιρ είναι ένας χούλιγκαν, ένας από αυτούς που «έπαιξαν» ξύλο με τους Άγγλους οπαδούς πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης των εθνικών ομάδων στο EURO.

«Το κάναμε για το άθλημα. Οι Άγγλοι συνηθίζουν να υπερηφανεύονται πως είναι οι μοναδικοί βάνδαλοι. Ήρθαμε για να τους αποδείξουμε ότι στην ουσία είναι κοριτσάκια». Η αποστολή του Βλάντιμιρ ολοκληρώθηκε. Πήρε άδεια από την δουλειά, πήγε στη Γαλλία

για να δείρει και επέστρεψε Δευτέρα πρωί στην θέση του.

Ο 30χρονος Ρώσος μίλησε στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων και αποκάλυψε πως προετοιμάζονται οι χούλιγκαν να χτυπήσουν άλλους ανθρώπους και να καταστρέψουν περιουσίες. «Οι Άγγλοι ήταν μεγαλύτερης ηλικίας, ήταν 40 και 50 χρόνων» λέει ο 30χρονος Ρώσος και συμπληρώνει: «Περίπου 150 δικοί μας ταξίδεψαν στη Γαλλία την ημέρα του αγώνα μόνο για τα επεισόδια, δεν είχαν καν εισιτήριο για να μπουν στο παιχνίδι. Εγώ υποστηρίζω την Λοκομοτίβ Μόσχας, αλλά η εθνική ομάδα μας είναι πάνω από συλλογικές προτιμήσεις. Είμαστε οπαδοί πολλών συλλόγων και ενωνόμαστε για χάρη της Ρωσίας. Όλοι ενωμένοι κόντρα στους Άγγλους».

Στη συνέχεια της συνέντευξής του ο Βλάντιμιρ αποκαλύπτει κάτι ακόμα πιο συγκλονιστικό: το ενδεχόμενο ακόμα και να συμπράξουν με Άγγλους χούλιγκαν για να δείρουν Άραβες στη Γαλλία! «Νομίζω ότι μπορούμε να δείξουμε σύμπνοια αν είναι να επιτεθούμε σε Άραβες. Δεν λέω ότι είμαστε ρατσιστές ή ότι τα κίνητρά μας είναι ξενοφοβικά, αλλά οι 'Αραβες είναι πιο αδύναμοι και θα μπορούσαμε να τους χτυπήσουμε».

Και συνεχίζει ο Ρώσος χούλιγκαν: «Οι Ρώσοι έχουμε τιμή. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ όπλα. Μόνο τις γροθιές. Οι Άγηγλοι χρησιμοποίησαν καρέκλες και μπουκάλια». Η UEFA προειδοποίησε τη Ρωσία ότι ενδεχόμενα νέα επεισόδια των οπαδών της μπορεί να προκαλέσουν την αποβολή της ομάδας από τη διοργάνωση. «Κανείς δεν πρόκειται να αλλάξει συμπεριφορά. Δεν μας νοιάζει αυτή η απειλή. Δεν μας σταματά κανείς» είναι η απάντηση του Βλάντιμιρ, ο οποίος σχεδιάζει να ταξιδέψει και πάλι στη Γαλία αν η ομάδα του Λέονιντ Σλούτσκι περάσει τη φάση των ομίλων. Μια διήμερη άδεια από το γραφείο αρκεί...

Keywords
Τυχαία Θέματα