Ρωσικές εκλογές: Ο Πούτιν ως νέος Πρόεδρος
Η προεκλογική εκστρατεία ενόψει των ρωσικών προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 18 Μαρτίου του 2018, μπορεί να μην έχει ξεκινήσει επίσημα για τον πρόεδρο Πούτιν, εν αντιθέσει με άλλους υποψηφίους της αντιπολίτευσης, αλλά οι ρώσοι εμπειρογνώμονες και αναλυτές, δεν παύουν να καταγράφουν τις πολιτικές διαθέσεις των Ρώσων πολιτών, θεωρώντας παράλληλα δεδομένη την επικράτηση του Ρώσου προέδρου στις επικείμενες εκλογές.
Η εφημερίδα Kommersant, γράφει ότι οι πολιτικές διαθέσεις των κατοίκων των μεγάλων
Στα συμπεράσματα αυτά κατέληξαν οι ειδήμονες στην πολιτική ψυχολογία του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας, οι οποίοι επιχείρησαν να αποτυπώσουν την «εικόνα για εξουσία» που διαμορφώνουν ενόψει τον προεδρικών εκλογών, οι Μοσχοβίτες και οι κάτοικοι των ρωσικών πόλεων ο πληθυσμός των οποίων υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο κατοίκους.
Η κοινωνία, όπως έδειξαν οι έρευνες που πραγματοποίησαν, απαιτεί «μια εμπεριστατωμένη πολιτική στρατηγική, μια κυβέρνηση αποτελεσματική που να διακατέχεται από επαγγελματισμό» ενώ «από τον Πούτιν περιμένουν όχι μόνο να λογοδοτήσει για τις υποσχέσεις που έχει δώσει στις προεδρικές εκλογές του 2012».
Η εφημερίδα Kommersant επικαλείται μάλιστα την επικεφαλής της έδρας πολιτικής ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Μόσχας Ελένα Σεστοπάλ, η οποία λέει ότι ο Πούτιν «πρέπει να εξηγήσει, γιατί δεν έχουν υλοποιηθεί όλες οι υποσχέσεις που είχε δώσει και να προτείνει αυτά που ανταποκρίνεται στα αιτήματα της κοινωνίας».
Ο Πούτιν αυτή την φορά, όπως εκτιμούν οι ειδήμονες της πολιτικής ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Μόσχας, θα πρέπει να νικήσει ως «νέος» πρόεδρος, που θα κυβερνήσει την χώρα υπό νέες συνθήκες και να κατακτήσει εκ νέου τους υποστηρικτές του.
Μάλιστα, όπως οι ίδιοι επισημαίνουν ο Πούτιν αυτή την στιγμή γίνεται αποδεκτός πιο θετικά, σε σχέση με την περίοδο που είχε προηγηθεί της προεκλογικής εκστρατείας του 2012, προσθέτοντας ότι αυτή η αξιολόγηση δεν οφείλεται μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες.
Ένα τμήμα των Ρώσων πολιτών και η ελίτ, όπως επισημαίνουν οι ειδήμονες στον τομέα της πολιτικής ψυχολογίας, όταν σκέφτονται ότι «Ο Πούτιν μπορεί να μην συμμετάσχει στις εκλογές», νοιώθουν κάποιο φόβο για το τις συνέπειες που μπορούν να υπάρξουν από μια τέτοια επιλογή. Αυτό ο φόβος είναι που ωθεί, όπως επισημαίνει η εφημερίδα το 63,8% να δηλώνει στις δημοσκοπήσεις ότι θα ψηφίσουν υπέρ του Πούτιν.
Πηγή : Kommersant, ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τα 8χρονα αγγελούδια: Πώς πάλεψαν να ξεφύγουν
- «Αποκαλύφθηκε η σκευωρία του Μητσοτάκη στη Βουλή»
- My style rocks - Ξεκατίνιασμα: Η απίστευτη επίθεση παίκτριας στην Αραβανή - "Αυτές ρωτάς. Όχι εμένα Αραβανή..."
- Δολοφονία Κάλυμνος: Τι έλεγαν οι γονείς του 21χρονου μία μέρα πριν εντοπιστεί η σορός του
- Ήταν ο Κέβιν του «Μόνος στο Σπίτι» ο τρομακτικός Jigsaw;
- Βρέθηκε το παπούτσι και το φούτερ του φοιτητή στην Κάλυμνο
- Κοινωνικό μέρισμα: Πως θα κάνετε αίτηση στο Koinonikomerisma.gr και στο gsis
- Τελικά ποιος σκότωσε τον Μπρους Λι;
- Διακόπτεται η κυκλοφορία στην Κοιλάδα των Τεμπών
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- «Πιστεύω πως είμαι η Μαντλίν ΜακΚαν» (pics)
- Γιατί δεν πρέπει να τρώτε φαγητό που έχει κάτσει επάνω μύγα
- Ο Μπέιλ χρυσοπληρώνει την Μπιγιόνσε!
- Πάλεψαν για τη ζωή τους τα δίδυμα που έκαψε ο πατέρας τους
- «Η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι ξεχωριστή οντότητα»
- Ρωσικές εκλογές: Ο Πούτιν ως νέος Πρόεδρος
- Σε κλειστή συνεδρία Βουλής θα κριθεί η τύχη 2 υφυπουργείων
- Show Αντετοκούνμπο και 2/2 για την Εθνική Ελλάδας
- Δανία: Στη φυλακή 17χρονη που σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις
- ΑΠΟΕΛ: Με τα γνωστά αγωνιστικά δεδομένα

- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Ρωσικές εκλογές: Ο Πούτιν ως νέος Πρόεδρος
- Σε κλειστή συνεδρία Βουλής θα κριθεί η τύχη 2 υφυπουργείων
- Δανία: Στη φυλακή 17χρονη που σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις
- Γιατί δεν πρέπει να τρώτε φαγητό που έχει κάτσει επάνω μύγα
- Πάλεψαν για τη ζωή τους τα δίδυμα που έκαψε ο πατέρας τους
- ΑΠΟΕΛ: Με τα γνωστά αγωνιστικά δεδομένα
- Αυτό είναι το πιο βρόμικο αντικείμενο μέσα στο σπίτι (pic)
- Show Αντετοκούνμπο και 2/2 για την Εθνική Ελλάδας
- Κρατάει Χάινκες μέχρι να... ξεκουραστεί ο Λεβ
- "Ομάδες δέχονται 4-5 γκολ για 20.000 ευρώ"
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ηράκλειο: Εργάτης έπεσε από ύψος 2,5 μέτρων στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
- Χριστούγεννα στον Λευκό Οίκο- Η Μελάνια Τραμπ αποκάλυψε την εντυπωσιακή διακόσμηση
- Προϋπολογισμός 2018: Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία
- Τόσα ζητάνε στη Τρίπολη για τον Δουβίκα
- Ηράκλειο: Εργάτης έπεσε από ύψος 2,5 μέτρων σε εργοστάσιο ανακύκλωσης
- Μυστήριο με τα πτώματα που ξεβράζονται σε ακτές της Ιαπωνίας
- Ετήσια συναυλία της Παιδικής Χορωδίας Δήμου Μεταμόρφωσης
- Το Twitter μπλόκαρε κατά λάθος τον λογαριασμό των ΝΥΤ -Επειτα από ανάρτηση για τον Τριντό
- Χανιά | Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση παιδικών ζωγραφιών για τα τροχαία στο ΚΑΜ | Photos+Video