Ρωσικά ΜΜΕ:Ο Πούτιν «θυσίασε» Σοϊγκού και Γκερασίμοφ στη συμφωνία με Πριγκόζιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να «θυσίασε» σαν πιόνια τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βαλερί Γκερασίμοφ ώστε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν να δεχθεί την πρόταση συμφωνίας του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Σύμφωνα με τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, έχουν συμφωνηθεί «σημαντικές αλλαγές» στην ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών του σημερινού υπουργού Άμυνας και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, προκειμένου να σταματήσει η επικίνδυνη προέλαση

της Wagner προς την πρωτεύουσα της Μόσχας.

Διαβάστε ακόμη: Πριγκόζιν: Δεν ήθελα να χυθεί ρωσικό αίμα - Τι αναφέρει στη δήλωση του

Αυτές οι διαπραγματεύσεις φέρεται ότι περιέλαβαν επίσης τις «εγγυήσεις ασφαλείας των μαχητών του Ομίλου Wagner». «Η ποινική υπόθεση εναντίον του Πριγκόζιν θα αποσυρθεί• οι μαχητές της Wagner PMCs θα λάβουν νομική ασυλία. Η Κρατική Δούμα θα λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις τις επόμενες ημέρες», σημειώνεται επίσης.

Η καρατόμηση Σοϊγκού και Γκερασίμοφ (φαίνεται πως θα παραιτηθούν) ικανοποιεί τον Πριγκόζιν, καθώς ήταν οι «μισητοί» μεγάλοι αντιπαλοί του που επέμενε ότι τον σαμποτάρανε διαρκώς στο Μπαχμούτ.

According to Russian State Media, Major Changes to the Leadership of the Russian Ministry of Defense including changes to the current Defense Minister, Sergei Shoigu and Army Chief of General Staff, Valery Gerasimov have reportedly been Agreed upon in order to Stop the March of… pic.twitter.com/PTKRMnGhX6

— OSINTdefender (@sentdefender) June 24, 2023

Πηγή: ΣΚΑΙ 

Keywords
Τυχαία Θέματα