Ρωσία:Η επίσκεψη Λαβρόφ δυναμώνει τη συνεργασία με την Κύπρο
Η επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Κύπρο θα συμβάλει αδιαμφισβήτητα στην ενδυνάμωση της συνεργασίας και στο να έλθουν οι χώρες μας και οι λαοί μας πιο κοντά, αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Πληροφοριών και Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο κ. Λαβρόφ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κυπριακή Δημοκρατία μεταξύ 18 και 20 Μαϊου και θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις με τις οποίες ολοκληρώνεται η Κυπριακή
«Αυτές οι διμερείς συνομιλίες θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα διμερών, διεθνών και περιφερειακών θεμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στον ενδο-κοινοτικό διάλογο ως μέρος της διαδικασίας για λύση του Κυπριακού. Οι συνομιλίες θα περιλαμβάνουν επίσης ανταλλαγή απόψεων επί των προοπτικών για τη συνεργασία της Ρωσίας με την ΕΕ και μια συζήτηση για την κατάσταση στη Συρία, τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία», προστίθεται.
Επιπρόσθετα, αναφέρεται πως οι ρωσο-κυπριακές σχέσεις είναι παραδοσιακά φιλικές και έχουν αναπτυχθεί σε ένα πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης, το οποίο αντικατοπτρίζεται στο υψηλό επίπεδο του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των δυο χωρών.
«Η Ρωσία και η Κυπριακή Δημοκρατία μοιράζονται κοινές, ή παρόμοιες, θέσεις πάνω σε πολλά θέματα. Και οι δυο χώρες υποστηρίζουν μια γρήγορη επάνοδο σε εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις Ρωσίας – ΕΕ, ενδυνάμωση του κεντρικού ρόλου των ΗΕ στις διεθνείς σχέσεις ως του παγκόσμιου οργανισμού για υποστήριξη της ειρήνης και της ασφάλειας, και συλλογικές απαντήσεις από ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα στις σύγχρονες απειλές, όπως η διεθνής τρομοκρατία, το διασυνοριακό έγκλημα και η διακίνηση ναρκωτικών», προστίθεται.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας και τα μέτρα με τα οποία απάντησε η Ρωσία έχουν οδηγήσει σε πτώση σε ό,τι αφορά την εμπορική και οικονομική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών, αλλά συνεχίζουμε να ψάχνουμε τρόπους για μετριασμό αυτής της κατάστασης. Η ρωσο-κυπριακή Διακυβερνητική Επιτροπή για Οικονομική Συνεργασία, που πραγματοποίησε την όγδοή της συνάντηση τον Απρίλιο του 2016 στη Μόσχα, και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο για Συνεργασία με την Κύπρο είχαν μια αξιοσημείωτη συμβολή σε αυτή την εργασία», προστίθεται.
Το ρωσικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως οι οικονομικοί δεσμοί είναι μεταξύ των κύριων τομέων διμερούς συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Κύπρου, προσθέτοντας πως η Κύπρος αποτελεί ένα από τα κύρια κανάλια για έλευση ξένων επενδύσεων στη ρωσική οικονομία και ηγείται των χωρών που επενδύουν στη Ρωσία.
«Το διμερές εμπόριο μειώθηκε κατά 2,5% το 2016, σε σύγκριση με το 2015, πέφτοντας στα 295,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι ρωσικές εξαγωγές στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά 15,9% στα 282,8 εκατομμύρια δολάρια, και οι κυπριακές εξαγωγές στη Ρωσία μειώθηκαν κατά 78,5% και έφθασαν στα 12,7 εκατομμύρια δολάρια", προστίθεται.
Σημειώνεται, επίσης, πως "το διμερές εμπόριο αυξήθηκε κατά 34,1% στα 56,2 εκατομμύρια δολάρια κατά τους δυο πρώτους μήνες του 2017, οι ρωσικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 37,8% και έφθασαν στα 55 εκατομμύρια δολάρια, και οι εισαγωγές από την Κύπρο μειώθηκαν κατά 39,5% και έφθασαν στο 1,2 εκατομμύριο δολάρια".
Τέλος, αναφέρεται πως 800 χιλιάδες Ρώσοι επισκέφθηκαν την Κύπρο το 2016
Πηγή ΚΥΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Βόμβα με Βαρδινογιάννη: Βραδινή έξοδος με πασίγνωστη παρουσιάστρια. Παρελθόν η Αλιμόνου
- Γιατρός γρονθοκόπησε νοσοκόμα μέσα στο χειρουργείο
- Οριστικό: Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ- Χωρίς λεωφορεία και αύριο η Θεσσαλονίκη
- 10 τρικς για να βοηθήσετε το παιδί σας να δοκιμάσει νέες τροφές
- Το ψέμα με τις «χιλιάδες αυτοκτονίες»
- Τσίπρας: Τα μηνύματα είναι τόσο θετικά που θα αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα
- Χωρίς λεωφορεία και αύριο η Θεσσαλονίκη -συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ
- Τζόκερ: Πού παίχτηκαν τα 140 τυχερά πεντάρια που κέρδισαν 10 εκατ. ευρώ
- Ο πρώτος τους χορός μετά το γάμο, έμεινε σε όλους αξέχαστος, όπως θα μείνει και σ' εσάς (video)
- ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΣ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- Χαροπαλεύει μετά από σοκαριστικό ατύχημα ο Νίκι Χέιντεν!
- Ζ.Αιμιλιανίδου: Διασφαλίζεται η επάρκεια των συντάξεων
- Ρωσία:Η επίσκεψη Λαβρόφ δυναμώνει τη συνεργασία με την Κύπρο
- Ερμής: Γενική Συνέλευση την 1η Ιουνίου (pics)
- Σαλαμίνα: Αποχωρεί οριστικά ο Πάρης Ανδρέου
- Δεν θα αργήσει!
- Αύριο οι συναντήσεις Έιντε με ΠτΔ και Ακιντζί
- Πρόβλημα με Μπαράλ στον ΑΠΟΕΛ
- Ποιοί είναι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης του Μακρόν

- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Ρωσία:Η επίσκεψη Λαβρόφ δυναμώνει τη συνεργασία με την Κύπρο
- Πρόβλημα με Μπαράλ στον ΑΠΟΕΛ
- Ζ.Αιμιλιανίδου: Διασφαλίζεται η επάρκεια των συντάξεων
- Ποιοί είναι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης του Μακρόν
- Σαλαμίνα: Αποχωρεί οριστικά ο Πάρης Ανδρέου
- Ερμής: Γενική Συνέλευση την 1η Ιουνίου (pics)
- Αύριο οι συναντήσεις Έιντε με ΠτΔ και Ακιντζί
- Δεν θα αργήσει!
- Χαροπαλεύει μετά από σοκαριστικό ατύχημα ο Νίκι Χέιντεν!
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Super League: Ο Πανιώνιος «τιμώρησε» (1-0) την ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ
- Αμυράς: Πιο πιθανό να ζητήσει η Γιόχανσον ραντεβού από τον Τσακαλώτο παρά να εφαρμοστούν τα αντίμετρα
- Καταρρακτώδεις βροχές στα Χανιά – Πλημμύρισαν οι δρόμοι
- Αφράτο κέικ βανίλιας με γιαούρτι. ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ
- Δικαίωση για τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ για την επίσχεση εργασίας
- Γαλλία: Ποιοί είναι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης του Μακρόν
- Συνεχίζουν και την Πέμπτη την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ
- Κρήτη | Έρχεται ο Άδωνις για… ταχύρυθμα σεμινάρια ρητορικής
- Χατζηδάκης: Εσείς οι πιο αντιμνημονιακοί, φέρατε και τέταρτο μνημόνιο
- "Μπουρλότο" στα πλέι οφ έβαλε ο Πανιώνιος, νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ