«Τουλάχιστον 60 ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν τη Συρία»

Σε κλίμα πολέμου βρίσκονται Ιράν και Ισραήλ στο έδαφος της Συρίας, μετά τον βομβαρδισμό θέσεων τόσο στα υψίπεδα του Γκολάν όσο και σε πόλεις της Συρίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, 28 ισραηλινά μαχητικά έριξαν τουλάχιστον 60 πυραύλους κατά την επίθεση στη Συρία. Εν τω μεταξύ, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως η Συρία κατέρριψε περισσότερους από τους μισούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν εναντίον της στη διάρκεια της νύκτας από το Ισραήλ, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οι ιρανικές

δυνάμεις στη Συρία εξαπέλυσαν νωρίς σήμερα το πρωί επίθεση με ρουκέτες εναντίον βάσεων του ισραηλινού στρατού στα Υψώματα του Γκολάν, ανακοίνωσε το Ισραήλ, το οποίο απάντησε με πλήγματα που ήταν από τα σφοδρότερα που έχει πραγματοποιήσει εναντίον της Συρίας από το 2011 που άρχισε η σύγκρουση στη χώρα αυτή.

Να θυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, ιρανικές ρουκέτες - 20 τον αριθμό - έπληξαν προκεχωρημένες ισραηλινές δυνάμεις στα υψίπεδα του Γκολάν. Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, αναχαιτίστηκαν «κάποιες» από τις ρουκέτες αυτές, ενώ οι υλικές ζημιές στις ισραηλινές θέσεις στο κατεχόμενο τμήμα του Γκολάν ήταν «περιορισμένες».

Ακολούθησε σφοδρή αντεπίθεση των Ισραηλινών, με δεκάδες πυραύλους να εκτοξεύονται στις περιοχές κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Συρίας, αλλά και υπερπτήσεις πολεμικών αεροσκαφών που βομβάρδισαν θέσεις στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με το συριακό, κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, οι ισραηλινοί πύραυλοι κατέστρεψαν τουλάχιστον μια από τις εγκαταστάσεις ραντάρ του συριακού στρατού.

Οι ισραηλινοί πύραυλοι στόχευσαν, επίσης, συστοιχίες των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, βάσεις στη Δαμασκό, στην πόλη Μπάαθ της επαρχίας Κουνέιτρα, αλλά και στη Χομς, καθώς επίσης τουλάχιστον μία αποθήκη όπλων και πυρομαχικών, ανέφεραν συριακά, κρατικά ΜΜΕ.

Υψηλόβαθμος Σύρος αξιωματούχος επιβεβαίωσε την εκτόξευση ρουκετών από τη Συρία, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι το Ισραήλ ήταν αυτό που άνοιξε πυρ πρώτο.

"Το Ισραήλ ξεκίνησε και διεύρυνε την επίθεσή του και η απάντηση ήταν περισσότεροι από 50 πύραυλοι εδάφους - εδάφους εναντίον στρατιωτικών θέσεων στα Υψίπεδα του Γκολάν", εξήγησε.

Ο ισραηλινός στρατός έπληξε σχεδόν το σύνολο των ιρανικών υποδομών στη Συρία, σε αντίποινα για τις νυχτερινές εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον θέσεών του στα Υψίπεδα του Γκολάν, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν.

«Πλήξαμε σχεδόν όλες τις ιρανικές υποδομές στη Συρία, δεν πρέπει να ξεχνούν την παροιμία που λέει "Αν πέσει πάνω μας βροχή, η καταιγίδα θα πέσει πάνω σε εσάς"», τόνισε ο Λίμπερμαν στην ομιλία που εκφώνησε στη διάρκεια ενός συνεδρίου για την ασφάλεια.

«Ελπίζω να έχουμε τελειώσει με αυτό το κεφάλαιο και να έχουν όλοι πάρει το μήνυμα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό Υπουργό, καμία από τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Συρία δεν έπεσε σε ισραηλινό έδαφος, αλλά είτε κοντά είτε αναχαιτίστηκαν από την ισραηλινή αεράμυνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα