Ρωσία: Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν έξι ουκρανικά drones

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι τα συστήματά της αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν πέντε ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) πάνω από τη δυτική περιφέρεια Σμολένσκ και ένα πάνω από τη νότια περιφέρεια Κρασνοντάρ.

Η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε ένα ουκρανικό drone στην περιφέρεια Κρασνοντάρ γύρω στις 08:00 ώρα Ελλάδας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Γύρω στις 09:00 η Ρωσία

κατέρριψε τρία drones πάνω από την περιφέρεια Σμολένσκ και στις 10:00 κατέρριψε άλλα δύο πάνω από την περιφέρεια, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Στο μεταξύ, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και ένα αεροδρόμιο αναγκάστηκε να εκτρέψει πτήσεις λόγω ουκρανικών επιθέσεων με drones και όλμους σε ρωσικές περιοχές, δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχο.

"Σήμερα το πρωί, οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν με όλμους στη συνοικία της κεντρικής αγοράς του Τσεμπέκινο", ανέφερε ο Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ, κυβερνήτης της περιφέρειας Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με την Ουκρανία, διευκρινίζοντας πως από την επίθεση τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων μία γυναίκα η οποία τραυματίστηκε στον λαιμό από θραύσματα όλμου.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μπριάνσκ, επίσης στα σύνορα, ανακοίνωσε από την πλευρά του μια επίθεση με όλμους που προκάλεσε ζημιές αλλά όχι τραυματισμούς.

Ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε στην περιφέρεια Κρασνοντάρ, στη Μαύρη Θάλασσα. Εξαιτίας της επίθεσης αυτής, το αεροδρόμιο Σότσι, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, αναγκάστηκε να εκτρέψει προσωρινά ορισμένες πτήσεις σε άλλα αεροδρόμια.

Η γέφυρα της Κριμαίας που ενώνει τη χερσόνησο αυτή την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014, έκλεισε επίσης για λίγο σήμερα το πρωί, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο λόγος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα