Ρωσία: Σύλληψη ορθόδοξου μοναχού αρνητή Covid19 - Σύνδεσε Πούτιν με Aντίχριστο

Ένας πρώην ρώσος ορθόδοξος ιερέας, γνωστός για τους «εξορκισμούς» του και την προειδοποίηση περί μυστικών σχεδίων για τη δουλεία του κόσμου, κρατήθηκε από την αστυνομία με την υποψία ότι ωθούσε τα παιδιά να αυτοκτονήσουν. Η ρωσική αστυνομία πήγε εν μέσω ταραχών στο μοναστήρι που διέμενε και τον συνέλαβε.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης στην κοντινή Αικατερινούπολη ανέφεραν την Τρίτη ότι διεξήχθη αστυνομική επιχείρηση στη μονή  της Ορθόδοξης Μέσης Ουράς και ότι ο Νικολάι Ρομάνοφ (γνωστός ως Πατέρας Σέργιος) συνελήφθη.

Εκατοντάδες υποστηρικτές συγκεντρώθηκαν κοντά στο δρόμο προς την εκκλησίας για να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη του θρησκευτικού τους,  ο οποίος στο παρελθόν είχε επίσημα εξοστρατιστεί  από την Εκκλησία.

IFrame

Μερικές ώρες αργότερα, ο Ρομάνοφ εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου της Μόσχας, το οποίο θα καθορίσει εάν μπορεί να κρατηθεί ή θα απελευθερωθεί. Τα μέσα ενημέρωσης έχουν απαγορευτεί από την ακρόαση.

Ενώ δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί λεπτομέρειες για τις κατηγορίες, η δικηγόρος του Ρομάνοφ, Σβετλάνα Γκερασίμοβα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχει υποψία ότι ενθάρρυνε «την αυτοκτονία ανηλίκου». Η ρωσική εφημερίδα Kommersant αναφέρει ότι η υπόθεση συνδέεται με ένα κήρυγμα στο οποίο ρώτησε τους ενορίτες του εάν ήταν «έτοιμοι να πεθάνουν για τη Ρωσία». Ένας συνήγορος είπε στο δημοσίευμα ότι «το κύργημα δεν αφορούσε την αυτοκτονία, αλλά την αυτοθυσία για τους ανθρώπους, τους πατριωτές».

Η μακρά ιστορία των εκρηκτικών δηλώσεων  του Ρομάνοφ  είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει ταυτόχρονα οπαδούς αλλά δέχτηκε ταυτόχρονα κριτική από αξιωματούχους της εκκλησίας. Έχει επανειλημμένα δώσει φωνή σε αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας όπως τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», που ισχυρίζονται ότι οι μυστικές εβραϊκές οργανώσεις εργάζονται για να ελέγχουν το κόσμο κάτω από τις οδηγίες τους.

Το 2019, προειδοποίησε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σύντομα θα στοχευθεί για δολοφονία ως αποτέλεσμα αλλαγών στον συνταξιοδοτικό νόμο. Αργότερα εκείνο το έτος, προειδοποίησε ότι ο Αντίχριστος επρόκειτο να επιστρέψει στη γη «σε ηλικία 30 ετών, φορώντας μάσκα σιλικόνης, που φέρει το πρόσωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν».

Ο Ρομάνοφ είχε προηγουμένως παραβιάσει τις νομοθεσίες και αρνήθηκε  να κλείσει τις εκκλησίες του και ενθάρυνε  τους οπαδούς να παραβιάσουν τους νόμους πρόληψης κατά του κορωνοϊού. «Όποιος παραβιάζει το κλείσιμο των ναών – καταδικάζει και ολόκληρη την οικογένειά του», έλεγε ο ιερέας.

Σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα, τον Οκτώβριο, ο Ρομάνοφ  εκδιώχθηκε  επίσημα από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σε απόφαση που κυρώθηκε από τους κορυφαίους ιερείς. Κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο της Εκκλησίας για παραβίαση του ιερατικού όρκου, των μοναστικών όρκων και ορισμένων άλλων κανόνων. Ωστόσο, έκτοτε συνέχισε να διαδραματίζει το ρόλο του ως ιερέας ως μέρος της Μονής Sredneuralsk.

Ο Ρομανόφ  ελέγχει τρία μεγάλα μοναστήρια στην περιοχή, καθώς και κτίρια κατοικιών, βιομηχανικούς χώρους και αγροκτήματα. Η ομάδα του σχεδιάζει να χτίσει τη μεγαλύτερη Ορθόδοξη Εκκλησία στον κόσμο, με χωρητικότητα έως και 37.000 προσκυνητές.

Keywords
Αναζητήσεις
συλληψη μοναχου ρωσια
Τυχαία Θέματα