Ρωσία: Γιατί «κόπηκαν» οι αεροπορικές επιδείξεις μαχητικών και του Doomsday

«Η υπεράσπιση της Πατρίδας, όταν αποφασίζεται η μοίρα της, ήταν ανέκαθεν ιερή», είπε μεταξύ άλλων ο Πούτιν στην 11λεπτη ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία για την 77η επέτειο νίκης.


Ερωτηματικά πάντως προκάλεσε το ότι η προγραμματισμένη χαμηλή πτήση μαχητικών αεροσκαφών - μεταξύ των οποίων και το αεροσκάφος Doomsday - δεν πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης, παρότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν προηγηθεί αρκετές πρόβες.

LIVE/Πούτιν: Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη χώρα μας

Το θηριώδες Ιλιούσιν Il-80, το οποίο έχει ειδικά σχεδιαστεί για

να επιτρέψει στον Ρώσο πρόεδρο να συνεχίσει να διοικεί τη χώρα από τον αέρα, στην περίπτωση ενός πυρηνικού πολέμου, δεν έκανε τελικά χαμηλή πτήση πάνω από την παρέλαση, όπως ήταν προγραμματισμένο. Σύμφωνα με την Daily Mail, ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι αυτή η απόφαση ελήφθη λόγω κακοκαιρίας, ωστόσο «υπάρχουν φήμες ότι μπορεί να οφείλεται σε φόβους ενδεχόμενης επίθεσης».

Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι και η παρέλαση των στρατιωτικων οχημάτων ήταν μικρότερη από τις προηγούμενες χρονιές. «Συμμετείχαν κατά 1/3 λιγότερα οχήματα από το 2020, αφού η Ρωσία έχει δεσμεύσει - και χάσει - μεγάλο μέρος των χερσαίων δυνάμεών της στην Ουκρανία», αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι εικόνες από την Κόκκινη Πλατεία προκάλεσαν φέτος ανατριχίλα και δυσάρεστους συνειρμούς, καθώς ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τις αγριότητες στην Ουκρανία, ισοπεδώνοντας ολόκληρες περιοχές και σκορπώντας τον θάνατο και την απόγνωση.

Πηγή: protothema.gr 

“Glory to our armed forces, hooray to Russia”

Troops in Red Square cheer Russian President Vladimir Putin during the Moscow Victory Day Parade, Russia’s national anthem is played while cannons are firedhttps://t.co/kFcGP8DPxD pic.twitter.com/BvDFxzAIa4

BBC News (World) (@BBCWorld) May 9, 2022
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Doomsday,rosia, Doomsday