Δύο ρωσικά χωριά δέχθηκαν πλήγματα από τους Ουκρανούς

Ένα δεύτερο χωριό στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας δέχθηκε ουκρανικά πυρά, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής σήμερα, στην τελευταία μιας σειράς διασυνοριακών επιθέσεων που έχουν αναφερθεί.

«Το χωριό μας Ζουεραβλιόφκα δέχθηκε πυρά από την Ουκρανία», δήλωσε ο κυβερνήτης Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Ο ίδιος ανέφερε ότι προκλήθηκαν ζημιές, αλλά δεν γνωρίζει αν κάποιοι έχουν τραυματισθεί.

Το πρακτορείο Reuters δεν μπόρεσε

να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές την αναφορά.

Νωρίτερα ο Γκλαντκόφ είχε δηλώσει ότι άλλο ένα χωριό στην περιοχή του Μπέλγκογκροντ, το χωριό Σπονταριούσινο είχε πληγεί από ουκρανικά πυρά.

Το ρωσικό καταδρομικό “Moskva” συνεχίζει να φλέγεται και υπάρχουν προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον

Η Ουάσινγκτον πιστεύει ότι το ρωσικό καταδρομικό “Moskva” συνεχίζει να φλέγεται και ότι υπάρχουν προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, ενώ το πλοίο φέρεται να κατευθύνεται προς τη Σεβαστούπολη, δήλωσε σήμερα το απόγευμα ένας ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι φαίνεται πως εξακολουθεί να υπάρχει φωτιά στο πλοίο και να υπάρχουν προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς», είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι το πλοίο πιστεύεται ότι υπέστη σημαντικές ζημιές.

Το κυριότερο πυραυλοφόρο καταδρομικό του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το Moskva («Μόσχα»), υπέστη «σοβαρές ζημιές» αφού ανατινάχθηκε μέρος των πυρομαχικών στο κατάστρωμά του έπειτα από πυρκαγιά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που επικαλέστηκαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η Μόσχα ανέφερε ότι το πλήρωμα του πολεμικού πλοίου απομακρύνθηκε και ελήφθησαν μέτρα για τη ρυμούλκηση του καταδρομικού προς το λιμάνι.

Η νότια στρατιωτική διοίκηση του στρατού της Ουκρανίας ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι έπληξε το ρωσικό καταδρομικό “Moskva” με αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptune, προκαλώντας του μεγάλες ζημιές, ενώ πρόσθεσε ότι η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχει αρχίσει να βυθίζεται.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Ανεπιθύμητες ενέργειες αν Φιλανδία και Σουηδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα