Ρονάλντο vs Σαλάχ: Η ώρα των «εκτελεστών»!

Ώρα τελικού, ώρα για την αναμέτρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Σε αυτούς τους δύο θα είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα απόψε στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν μάλλον έχει διαφορετική άποψη. Πιστεύει ότι η αποψινή αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Λίβερπουλ είναι κάτι περισσότερο από μια κόντρα ανάμεσα σε δύο ποδοσφαιριστές. Γνωρίζει, ωστόσο, πολύ καλά ο Γάλλος προπονητής πως ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περιμένει να δει στο ίδιο γήπεδο, τον έναν απέναντι στον άλλον, τον πέντε φορές κορυφαίο παίκτη του κόσμου και πρώτο σκόρερ

στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στον ποδοσφαιριστή, ο οποίος «μάγεψε» τον πλανήτη με τα απίστευτα κατορθώματά του τη φετινή σεζόν.

Έχει και ο Γιούργκεν Κλοπ άποψη επί του θέματος. Ίσως και για να αποφορτίσει τον Σαλάχ από όλη αυτή την προσμονή που έχουν από αυτόν εκατομμύρια άνθρωποι, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν να συγκρίνεται με τον Ρονάλντο, καθώς ο Πορτογάλος έχει ήδη κάνει στην καριέρα του 15 φορές τη σεζόν που έκανε φέτος ο Αιγύπτιος επιθετικός.

Προφανώς και είναι έτσι. Ο Σαλάχ έχει πολλά... ψωμιά ακόμα να φάει για να φτάσει στο επίπεδο του Πορτογάλου σούπερ σταρ. Πρέπει να διανύσει πολλά χιλιόμετρα ακόμα μέσα στα γήπεδα, να καταρρίψει κι άλλα ρεκόρ, να κατακτήσει τίτλους.

Ωστόσο, ουδείς αμφισβητεί πως ο Σαλάχ είναι ο παίκτης της σεζόν στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Έκανε απίστευτα πράγματα με τη Λίβερπουλ και είναι αυτός που οδήγησε την εθνική ομάδα της πατρίδας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά από τρεις δεκαετίες. Από την άλλη, ο Ρονάλντο άρχισε πολύ μουδιασμένα τη φετινή σεζόν, αλλά τους τελευταίους μήνες κάνει ένα καταπληκτικό σπριντ, το οποίο θέλει να ολοκληρώσει με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και με καλή εμφάνιση στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

O παλιός είναι αλλιώς

Ο Ρονάλντο έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ τέσσερις φορές. Αν η Ρεάλ Μαδρίτης τα καταφέρει απόψε στο Κίεβο, τότε ο Πορτογάλος θα ξεπεράσει στον σχετικό πίνακα τον Λιονέλ Μέσι και θα φτάσει τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο και τον Πάολο Μαλντίνι. Στόχος του είναι η κορυφή εκεί που βρίσκεται ο θρυλικός Πάκο Χέντο με έξι κατακτήσεις

Πριν από μία εβδομάδα, η μητέρα του, Ντολόρες Αβέιρο, έδωσε μια συνέντευξη στην γαλλική εφημερίδα «L' Equipe» και εξέφρασε την άποψη ότι ο γιος της μπορεί να έχει μπροστά του άλλα τρία - τέσσερα καλά χρόνια σε υψηλό επίπεδο. «Υπάρχουν παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται ως τα 37 τους. Ο Κριστιάνο δεν είναι μηχανή και θα συνεχίσει να παίζει όσο αντέχει, αλλά νομίζω ότι μπορεί να είναι άλλα τέσσερα χρόνια». Είναι μια άποψη που έχει εκφράσει στο παρελθόν και ο μάνατζερ και αδερφικός φίλος του Πορτογάλου, Ζόρζε Μέντες.

Ο Κριστιάνο είναι ένας σούπερ σταρ και εκτός γηπέδων. Εκατομμύρια άνθρωποι τον ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η προσωπική ζωή του εκτίθεται καθημερινά, κάθε του κίνηση γίνεται είδηση στα ΜΜΕ όλου του κόσμου.

Η φετινή σεζόν ήταν... περίεργη αγωνιστικά. Άρχισε με πολύ άσχημες εμφανίσεις, με απίστευτη επιθετική δυστοκία, για να αλλάξει άρδην το σκηνικό στο δεύτερο μισό της... Αρκετοί σχολίαζαν ότι η μειωμένη απόδοσή του οφειλόταν στην δυσαρέσκειά του για την αθέτηση από πλευράς Ρεάλ Μαδρίτης της συμφωνίας τους για αναπροσαρμογή του συμβολαίου του ώστε να παίρνει όσα χρήματα λαμβάνουν ο Μέσι και ο Νεϊμάρ.

Τα δικά του γκολ, όμως, οδήγησαν τη «βασίλισσα» στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και οι οπαδοί της ομάδας ελπίζουν ότι θα δουν στον τελικό τον γνωστό, καλό Κριστιάνο, ο οποίος κρίνει παιχνίδια με τις εμφανίσεις του.

Και ο νέος είναι ωραίος

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ, από την άλλη, έχει σαφώς λιγότερες... περγαμηνές, αλλά είναι και γι' αυτόν ο τελικός άλλη μια ευκαιρία να αποδείξει ήρθε για να μείνει. Να δείξει ότι η φετινή σεζόν μπορεί να ολοκληρωθεί με τον ιδανικό τρόπο, με έναν τρόπο που ούτε ο ίδιος φανταζόταν όταν πέρυσι το καλοκαίρι άφηνε τη Ρόμα για να συνεχίσει την καριέρα του στη Λίβερπουλ.

Στην πρώτη σεζόν του στην Αγγλία ο Αιγύπτιος έγινε ο... φόβος και ο τρόμος των αντίπαλων ομάδων σκοράρωντας 44 γκολ (ο Ρονάλντο έχει πετύχει μόλις ένα λιγότερο). Αναδείχθηκε, όπως αναμενόταν, παίκτης της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ τόσο από τους συναδέλφους του όσο και από τους δημοσιογράφους.

Αν η Λίβερπουλ καταφέρει να επικρατήσει της Ρεάλ και να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για έκτη φορά στην ιστορία της, τότε ο 25χρονος επιθετικός θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα στην προσπάθειά του να... σπάσει το δίπολο Ρονάλντο - Μέσι που κυριαρχεί τα τελευταία δέκα χρόνια στη «Χρυσή Μπάλα». Αναμένοντας, φυσικά, και όσα θα γίνουν στο Μουντιάλ. ο Σαλάχ θα έχει θέσει πια σοβαρή υποψηφιότητα για να αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης του κόσμου.

Υπάρχει και κάτι άλλο που χωρίζει αυτούς τους δύο... Ο Σαλάχ είναι ένας παιχταράς, αλλά δεν είναι σούπερ σταρ. Λίγα πράγματα είναι γνωστά για την προσωπική ζωή του, δεν κάνει επίδειξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθεί όσο γίνεται να κρατήσει κρυφές και τις φιλανθρωπικές δράσεις του. Οι συμπατριώτες του, βέβαια, είναι τόσο περήφανοι γι' αυτόν που θέλουν να μάθει όλος ο κόσμος πόσο βοηθά τη γενέτειρά του με όποιον τρόπο μπορεί.

Υπό αυτή την έννοια, βέβαια, ουδείς από τους δύο ξέχασε από που άρχισε να ξετυλίγεται το νήμα της ζωής και της καριέρας του: απλά ο Ρονάλντο απολαμβάνει πια την κορυφή, ενώ ο Σαλάχ βρίσκεται στον δρόμο προς αυτή, χωρίς ουδείς να αμφιβάλλει πως αν συνεχίσει έτσι θα φτάσει εκεί σύντομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα