Ρομπότ συνεργάζονται για να ανοίξουν κλειστές πόρτες (vid)

Μια εκπληκτική αλλά ταυτόχρονα τρομακτική εξέλιξη μάς επιφυλάσσει η τεχνολογία για τα επόμενα χρόνια, καθώς οι φόβοι του Στίβεν Χίγκινγκ για την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να επιβεβαιωθούν πολύ γρηγορότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως μπορεί κανείς να δει στο YouTube Channel της εταιρίας BostonDynamics, η εταιρία μηχανικής και ρομποτικής επιδίδεται εδώ και αρκετά χρόνια στην ανάπτυξη ρομποτικών ειδών, τα οποία είναι «οπλισμένα» με αρκετές από τις ικανότητες

του ανθρώπου.

Η έννοια της ισορροπίας, της αίσθησης του χώρου, της ταχύτητας, της αποφυγής εμποδίων και του ελέγχου της βαρύτητας, έχουν πλέον «κουμπώσει» με τη θεμελιώδη έννοια της συνεργασίας.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, το ρομπότ SpotMini έχει τη δυνατότητα ακόμα και να ανοίγει κλειστές πόρτες. Όταν δε συναντάει εμπόδια, δεν διστάζει να συνεργαστεί με ένα άλλο, όμοιο ρομπότ, ώστε να παρακαμφθούν οι δυσκολίες και εν τέλει ο στόχος να επιτευχθεί.

Δεν ξέρουμε σε ποιο σημείο ακριβώς βρίσκεται η τεχνολογία και αν η τεχνητή νοημοσύνη θα φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να υπάρξει πρωτοβουλία κινήσεων, ωστόσο τα γεγονότα προκαλούν προβληματισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα