Ρίο: Eυχές από Πρόεδρο για καλή επιτυχία στην αποστολή μας

Τις θερμότατες ευχές του προς τους αθλητές και τις αθλήτριες της πατρίδας μας που θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, εκφράζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

"Είμαι βέβαιος ότι σε λίγες μέρες, οι Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες για άλλη μια φορά θα αποδείξουν τη δύναμη της ψυχής τους, τιμώντας ξανά την Ιδέα του ευ αγωνίζεσθαι. Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στην κυπριακή αποστολή".

Δεκαέξι οι αθλητές

Μετά την απόσυρση

λόγω τραυματισμού του Μάρκου Παγδατή, δεκαέξι τελικά θα είναι οι αθλητές, σε επτά διαφορετικά αθλήματα, που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στους 31ους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν μεταξύ 5 και 21 Αυγούστου 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Αν και μικρότερη από άλλες Ολυμπιάδες, η ομάδα του 2016 θεωρείται ιδιαίτερα ισχυρή, αφού αρκετοί είναι οι αθλητές παγκοσμίου επιπέδου στα αθλήματα τους. Μάλιστα, τρία από τα μέλη της ομάδας δεν το κρύβουν πως θέλουν μετάλλιο, ενώ άλλοι επιδιώκουν την πρόκριση τουλάχιστον σε τελικό.

Από τους δεκαέξι αθλητές μας, οι επτά θα αγωνιστούν στο στίβο. Διπλή εκπροσώπηση θα έχουμε σε ιστιοπλοΐα, σκοποβολή και κολύμβηση και από έναν αθλητή σε ποδηλασία, ενόργανη γυμναστική και άρση βαρών. Η κυπριακή ομάδα θα εισέλθει στην Τελετή Έναρξης στο Μαρακανά στις 5 Αυγούστου με σημαιοφόρο τον Παύλο Κοντίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα