Ρεπορτάζ «Αλ Αχράμ» για την επίσκεψη Άλι Άμπντελ Άααλ στην Κύπρο

«Η Αίγυπτος υποστηρίζει πλήρως τα δικαιώματα της Κύπρου στην εξερεύνηση του φυσικού αερίου στη Μεσόγειο και καταδικάζει έντονα την επιθετική και εχθρική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Κύπρο», είναι η δήλωση του Προέδρου του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου Άλι Άμπντελ Άααλ, που τονίζει η μεγάλης κυκλοφορίας αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Αχράμ», στο ρεπορτάζ που δημοσίευσε στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα της, αναφορικά με την επίσημη επίσκεψη

του επικεφαλής της Αιγυπτιακής Βουλής στη Λευκωσία.

Η αιγυπτιακή εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του Αιγυπτίου αξιωματούχου που δόθηκαν από κοινού με τον Κύπριο ομόλογό του, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη, και όπου ο κ. Άλι Άμπντελ Άαλ τόνισε ότι «η διήμερη επίσκεψή του στην Κύπρο έρχεται να αντικατοπτρίσει τις σημερινές εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», επισημαίνει στο ρεπορτάζ της η «Αλ Αχράμ».

«Δίνουμε μεγάλη προσοχή στις σχέσεις μας με την Κύπρο, τόσο στον πολιτικό όσο και στον οικονομικό τομέα», είναι η άλλη δήλωση του Προέδρου της Αιγυπτιακής Βουλής, που εστιάζει η «Αλ Αχράμ», τονίζοντας, επίσης, ότι «από τότε που εξελέγη το 2014, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι πραγματοποίησε αρκετές συνόδους κορυφής με τους ηγέτες της Κύπρου και της Ελλάδας, για να συζητήσουν τα αυξανόμενα αμοιβαία συμφέροντά τους στη Μεσόγειο Θάλασσα. Η Αίγυπτος υπέγραψε συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Κύπρο και διεξήγαγε αρκετές κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Ελλάδα».

Η εφημερίδα αναφέρεται, επίσης, στις προγραμματισμένες συναντήσεις του Προέδρου της αιγυπτιακής Βουλής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τους Υπουργούς Εξωτερικών, Τουρισμού και Ενέργειας.

Τέλος, στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η αιγυπτιακή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία που μετέβη στην Κύπρο αποτελείται από τον επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Τάρεκ Ραντουάν, τον επικεφαλής της Επιτροπής Τουρισμού κ. Σάχαρ Τααλάτ Μουστάφα, τον επικεφαλής της Επιτροπής Ενέργειας κ. Τααλάτ Ελ Σεούντι, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αιγυπτοκυπριακής Φιλίας κ. Καρίμ Νταρουΐς, τον επιχειρηματία και βουλευτή κ. Θαρουάτ Μπασίλιι και τον Γενικό Γραμματέα του κοινοβουλίου Άχμεντ Σααντεντίν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα