Ρεκόρ προσέλευσης στο 'Garmin Troodos Green Race 2015'

Με την συμμετοχή των δρομέων να προσεγγίζει τους 200 ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο ‘6ος Garmin Troodos 15-km Green Race.’

Ο αγώνας, ο οποίος είναι από τους δυσκολότερους στο νησί, εφόσον διεξάγεται στο πιο ψηλό σημείο του Τροόδους και έχει πολύ ψηλό δείκτη δυσκολίας, είχε μεγάλη απήχηση με τους δρομείς να διασχίζουν το μοναδικά μονοπάτια της φύσης

του Τροόδους. Τα μέλη της Δρό.Με.Α. Racing, ως διοργανωτές της εκδήλωσης, έμειναν κατενθουσιασμένοι με τον δημοτικότητα που είχε ο αγώνας, ο οποίος χρόνο με τον χρόνο προσελκύει και αποκτά περισσότερους ‘οπαδούς’ δρομείς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δρό.Με.Α. Racing, Νίκο Σουρμελή, « ο στόχος του αγώνα επιτεύχθηκε τόσο από άποψης του θετικού αντίκτυπου που είχε στα πλαίσια της προώθησης του αθλητισμού αναψυχής, όσο και μέσα στα πλαίσια της προβολής των δασών της Κύπρου ως ιδανικών χώρων για υγιείς αθλητικές δραστηριότητες με παράλληλο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.»

Στο αγωνιστικό μέρος, στην κατηγορία γυναικών πρώτευσε η Rebecca Hannah της UNFICYP με επίδοση, 1ώρα 16’50’’, στην 2η θέση τερμάτισε η Άντρη Βάνγκας της Buff Cyprus με χρόνο 1ώρα 20’03’’ και στην 3η θέση η Ελίνα Σοφοκλέους με χρόνο 1ώρα 25’. Στην γενική κατάταξη ανδρών νικητής ήταν ο Tom Adams της UNFICYP με χρόνο 57’19’’, με τον Kassahun Jebel της Δρό.Με.Α. Racing (και του ΓΣΠ) να τερματίζει 2ος σε χρόνο 1ώρα 00’52’ και τον Constantin Marian-Cosmin της Buff Cyprus να καταλαμβάνει την 3η θέση με χρόνο 1ώρα 01’48’’.

Εκτός από τις αθλητικές εκδηλώσεις, οι συνεργάτες του Becel Pro.Activ προσέφεραν στους παρευρισκόμενους δωρεάν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης και χοληστερόλης μέσα στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης του κοινού αναφορικά με ορισμένες παραμέτρους που σχετίζονται με την καλή υγεία, πέραν από την φυσική κινητική δραστηριότητα.

Με το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων στους νικητές των διαφόρων κατηγοριών. Τα έπαθλα απένειμαν ο κύριος Φίλιππος Σοφοκλέους, Αν. Γενικός Διευθυντής του ΚΟΑ, οι κύριοι Μάριος Πούλλου και Γιάννης Ιωάννου της εταιρείας Garmin και η κυρία Μαρία Παπαλοΐζου εκ’ μέρους του Becel Pro.Activ.

Μέγας χορηγός του αγώνα ήταν το Garmin και χορηγοί το Becel Pro.Activ στα πλαίσια της δράσης 'Διαδρομή Καρδιάς στο Τρόοδος' και η Webarts. Ο αγώνας ήταν υπό την αιγίδα της ΚΟΕΑΣ έγινε με την υποστήριξη του ΚΟΑ. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το Supersport FM.

Η Δρό.Με.Α. Racing εκφράζει τις θερμές τις ευχαριστίες σε όλους τους φορείς και άτομα που συνέβαλαν στην επιτυχής ολοκλήρωση της εκδήλωσης στους χορηγούς, στο 159ο Σύστημα Προσκόπων Ευρύχου, στο 273ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αγλαντζιάς, στους εθελοντές της Δρό.Με.Α. Racing, στους υποστηρικτές: Τμήμα Ελικοπτέρων της Αστυνομίας Κύπρου, Πρίνος Λαχαναγορά, Nomadic State of Mind, Eshopforsports και Micromania.

Ο αγώνας ήταν ενταγμένος στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Αθλητικού Φεστιβάλ Τροόδους. Για περισσότερες πληροφορίες και πλήρη αποτελέσματα στο: www.dromearacing.com

Keywords
Τυχαία Θέματα