Β.Κορέα: Πραγματοποίησε έκτη πυρηνική δοκιμή

Σε συναγερμό η κορεατική χερσόνησος, καθώς η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε σε έκτη πυρηνική δοκιμή. Παράλληλα, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε δοκιμή βόμβας υδρογόνου, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στην κεφαλή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

Την δοκιμή που έγινε γύρω στις 6.30 το πρωί ώρα Κύπρου, επιβεβαίωσε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 75 χλμ.

βόρεια-βορειοδυτικά του Κιμτσέκ.

Διαβάστε επίσης: B.Κορέα:Πραγματοποίησε δοκιμή βόμβας υδρογόνου με "επιτυχία"

Κάτοικοι της πόλης Γιαντζί, στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν έναν σεισμό που διήρκεσε περίπου δέκα δευτερόλεπτα και ακολουθήθηκε από έναν μετασεισμό. Συμβούλιο Ασφαλείας προανήγγειλε ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος μουν Τζε-ιν.

Υπενθυμίζεται, ότι η Βόρεια Κορέα έκανε γνωστό σήμερα ότι ανέπτυξε μια εξελιγμένη βόμβα υδρογόνου, με «μεγάλη καταστρεπτική ισχύ» και λίγη ώρα αργότερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ συζήτησε με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Άμπε για την «κλιμακούμενη» κρίση εξαιτίας των προγραμμάτων της Πιονγκγιάνγκ για την απόκτηση βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων.

Η ανακοίνωση της απόκτησης του νέου θερμοπυρηνικού όπλου, την οποία έκανε το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, καταγράφηκε καθώς η ένταση στην περιοχή είχε ήδη κλιμακωθεί, έπειτα από τις δύο δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) στις οποίες προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ τον Ιούλιο. Οι πύραυλοι που δοκιμάστηκαν μπορούν να διανύσουν απόσταση 10.000 χιλιομέτρων, κάτι που σημαίνει ότι μεγάλο μέρος της ενδοχώρας των ΗΠΑ βρίσκεται εντός του δραστικού βεληνεκούς τους.

Δείτε επίσης: Κιμ Γιονγκ Ουν: Το πορτραίτο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας

BREAKING: South Korean military says 5.6 quake that struck North Korea was artificial, analyzing to see if it was a nuclear test

Fox News (@FoxNews) September 3, 2017

North Korea confirms sixth nuclear test.

— DEFCONWarningSystem (@DEFCONWSALERTS) September 3, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα