Ράγκμπι: Eντυπωσιακή η Εθνική, διέλυσε την Αυστρία

Mε τον καλύτερο τρόπο άρχισε τις υποχρεώσεις της η Εθνική μας ομάδα Ράγκμπι, η οποία σε στυλ προπόνησης διέλυσε την Αυστρία με 42-5. Ο αγώνας ήταν στο πλαίσιο της πρεμιέρας του πρωταθλήματος δεύτερης κατηγορίας της Νότιας Ευρωπαϊκής Περιφέρειας και πραγματοποιήθηκε στο Παφιακό.

Το δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας:

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 στον πρώτο αγώνα της Εθνικής Aνδρών Κύπρου εναντίων της Εθνικής

Αυστρίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νότιας Περιφέρειας Β, 2017-2018 η Εθνική Κύπρου κέρδισε την Αυστρία με μεγάλη διαφορά, τελικό σκορ 42-5.

Με την νίκη (5 Βαθμοί = 4 βαθμοί για την νικη &1 βαθμό για σκορ μεγαλύτερο από 3 τέρματα) η Εθνική βρίσκεται στην δεύτερη θέση της Βαθμολογίας με αγώνα λιγότερο.

Πρώτη με 8 βαθμούς η Σλοβενία (2 νίκες), 2η η Κύπρος με 5 βαθμούς, 3η η Αυστρία με 4 βαθμούς, 4η η Σερβία και 5η η Σλοβακία την οποία αντιμετωπίζει η Εθνική στον επόμενο αγώνα εκτός, στις 25/11/2017.

Ξανά στις νίκες η Εθνική η οποία την περίοδο 2016-2017 είχε την χειρότερη της σεζόν όπου έχασε αγώνες στα τελευταία λεπτά από την Ανδόρα (15-14) και την Κροατία (27-29).

Πιο πειθαρχημένη η Εθνική και με τις παλιές καραβάνες τον Αντώνη Θωμά, Γιώργο Αγαθοκλέους και Marcus Holden είχαν από το ξεκίνημα του αγώνα μια δυναμική την οποία η Αυστρία δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει. Το σκορ άνοιξε μετά από συνδυασμένες επιθέσεις ο Marcus Holden στο 7ο λεπτό του αγώνα περνώντας τους Αυστριακούς αμυντικούς με άνεση. Με λάκτισμα του ανέβασε το σκορ σε 7-0. Δυνατό παιχνίδι και από το νεαρό αλλά παλαίμαχο σε αγώνες της Εθνικής Λουκά Φρίξου ο οποίος σκόραρε τα επόμενα 2 τέρματα κάνοντας το σκορ στο ημίχρονο Κύπρος 21 Αυστρία 0.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Κύπρο να απειλή και στο 45ο λεπτό ο Κρίστιαν Γεωργίου πέτυχε τέρμα ανοίγοντας την διαφορά σε 26-0. Οι παίκτες της Εθνικής συνέχισαν τον επιθετικό ρυθμό και την πολύ καλή και πειθαρχημένη άμυνα και στο 52ο λεπτό ο Θεόδωρος Γαβριηλίδης πέτυχε το 5ο τέρμα της Εθνικής.

Το τέλος του αγώνα βρήκε την Κύπρο να σκοράρει ξανά με πολύ καλή επιθετική ενέργεια του Φιδία Ευθυμίου και τέρμα του Γεωργίου. Η Αυστρία πέτυχε το τέρμα της τιμής στο 77ο λεπτό. Σημειώνεται ότι ο Marcus Holden ήταν αλάνθαστος στα λακτίσματα για τέρμα πετυχαίνοντας συνολικά 17 πόντους.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ράγκμπυ θέλει να ευχαριστήσει το φίλαθλο κοινό που μας τίμησε με την παρουσία του και το χορηγό της ομάδας την εταιρία «Twenty 4 Seven» και «Shadeports».

Keywords
Τυχαία Θέματα