Ραγδαία αύξηση των οχημάτων στη Λευκωσία- Με τροχονόμους «απαντά» η αστυνομία

Από την Δευτέρα ( 14/9) και έπειτα από την επάνοδο των μαθητών στα σχολεία παρατηρήθηκε αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση στους δρόμους της Λευκωσία με το κυκλοφοριακό κομφούζιο να ταλαιπωρεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες.

Ο Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου, Γιαννάκης Γεωργίου μιλώντας στο sigmalive ανέφερε

ότι στη προσπάθεια τους να διαχειριστούν την τροχαία κίνηση που παρατηρείται, έχουν επαναφέρει τους τροχονόμους σε κεντρικά φώτα τροχαίας της πρωτεύουσας. Πιο συγκεκριμένα τροχονόμοι ρυθμίζουν την κυκλοφοριακή κίνηση στα φώτα του Καλησπέρα, του ΡΙΚ, στη συμβολή Μακεδονιτίσσης με Αρχαγγέλου Μιχαήλ και στην Προδρόμου.

Εξηγώντας για την τροχαία κίνηση που επικρατεί τόνισε ότι τα υπό εκτέλεση έργα σε κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας( Μακαρίου, Κυριάκου Μάτση κλπ) δυσχεραίνουν την κατάσταση στο οδικό δίκτυο και προκαλούν επιπρόσθετη ταλαιπωρία στο κοινό.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η αναφορά στην αύξηση των αυτοκινήτων που εισέρχονται καθημερινά στη Λευκωσία. Σύμφωνα με τον κύριο Γεωργίου πέρσι ο αριθμός κυμαινόταν στις 38 χιλιάδες ενώ φέτος ο αριθμός ανήλθε στις 56 χιλιάδες.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο κάθε πολίτης κατέχει το δικό του αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο η κατάσταση στο οδικό δίκτυο.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, αναφερόμενος στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται στους δρόμους της Λευκωσίας αυτή την περίοδο είπε ότι «από τη Δευτέρα, ημέρα έναρξης λειτουργίας των δημόσιων σχολείων, στους δρόμους της Λευκωσίας παρατηρείται αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση η οποία, όπως δεικνύει και η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, ρυθμίζεται μερικώς τις εβδομάδες που ακολουθούν».

Συμπλήρωσε ότι «τα υπό εκτέλεση έργα σε κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας ενδέχεται να προκαλούν επιπρόσθετη ταλαιπωρία στο κοινό. Θεωρούμε ωστόσο πως κύρια πηγή του προβλήματος παραμένει η μεγάλη εξάρτηση από το  ιδιωτικό αυτοκίνητο και αυτό γιατί εδώ και δεκαετίες η πολιτική μεταφορών είχε επικεντρωθεί μονόπλευρα σε αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα