«Ραφαήλ» και «Σοφία» χτυπούν την Ελλάδα

Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα δώσουν σιγά σιγά τη θέση τους στο τσουχτερό κρύο και τα χιόνια, αποχαιρετάει η Ελλάδα το 2018.

Το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό «Ραφαήλ» θα σχηματιστεί στο Νότιο Ιόνιο και θα κινηθεί αργά προς τα ανατολικά φέρνοντας μαζί του την κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα σήμερα, Παραμονή Πρωτοχρονιάς,

θα εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, αρχικά στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο, βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (πλην Μακεδονίας - Θράκης), τις Κυκλάδες, την Κρήτη και από το βράδυ στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 - 500 μέτρα). Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις στην κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα ενταθούν.

Την Πέμπτη η... Σοφία

Από την Πέμπτη 03/01/2019 αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Σοφία», με κύρια χαρακτηριστικά το δριμύ ψύχος και τις τοπικές χιονοπτώσεις, καθώς πολικές αέριες μάζες θα σαρώσουν τη χώρα από βορρά προς νότο.

Ο δεύτερος διαδοχικός κύκλος κακοκαιρίας θα επηρεάσει σημαντικά τόσο τη Δ-ΒΔ Ελλάδα όσο και τη Β. Ελλάδα, όπου πλέον θα χιονίσει και στα πεδινά.

Χιόνια θα πέσουν και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Πελοποννήσου. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι θα ενισχυθούν και πάλι και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Δείτε τη πρόγνωση του καιρού για την Κύπρο ΕΔΩ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα