Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Μαλούντα-Ποτάμι-Βυζακιά - Κόκκινος συναγερμός

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Βυζακιά και στο Ποτάμι, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά κατέκαυσε 1 τ.χ περίπου από σπαρτά. Εργάστηκαν συνολικά 3 πυροσβεστικά οχήματα (1 από Δασών και 1 από Π.Υ) και έγιναν ρίψεις από τα αεροσκάφη του Τμ. Δασών. Προστατεύτηκε υποστατικό (κτήμα δεξιώσεων) της περιοχής.  Οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν, με τελικές κατασβέσεις και οριοθέτηση της πυρκαγιάς.

«Η πυρκαγιά στην Κοκκινοτριμιθιά είναι διαχειρίσιμη.

Εργάζονται 5 πυροσβ οχήματα και αριθμός γεωργικών ελκυστήρων. Δεν χρειάστηκε τελικά η χρήση εναέριων μέσων», κατέληξε η ανάρτηση του Εκπροσώπου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Η πυρκαγιά στη Βυζακιά - Ποτάμι είναι υπό έλεγχο. Κατέκαυσε 1 τ.χ περίπου από σπαρτά. Εργάστηκαν συνολικά 3 πυροσβ οχήματα (1 από Δασών και 1 από Π.Υ) και έγιναν ρίψεις από τα αεροσκάφη του Τμ. Δασών Προστατεύτηκε υποστατικό (κτήμα δεξιώσεων) της περιοχής. Συνέχεια σε νέο tweet..

— Andreas Kettis (@akettis) August 1, 2020

Διαβάστε επίσης: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Χούλου της Πάφου από Πυροσβεστική, Θήρα &Τμ. Δασών

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» παραμένει ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών την Κυριακή, αναφέρει το Τμήμα Δασών σε ανακοίνωσή του που κυκλοφόρησε το ΚΥΠΕ

Τονίζει, επίσης, ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι αυτό συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί.

«Το άναμμα φωτιάς, για ετοιμασία φαγητού, επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων», σημειώνεται.

Απευθύνεται, επίσης, «θερμότατη έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση».

Τέλος, το Τμήμα σημειώνει ότι σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά καλείται να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Προηγούμενη ανακοίνωση από το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, η ώρα 14:30 εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά πλησίον της κοινότητας Αγίου Ιωάννη Μαλούντας (περιοχή Αχερά).

Σύμφωνα με την προηγούμενη ενημέρωση του ΚΥΠΕ, η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε η ώρα 15:00 μεταξύ των κοινοτήτων Ποτάμι και Βυζακιάς.

Στις δύο περιοχές επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς, επίσης τα  αεροσκάφη του Τμήματος Δασών.

Το Τμήμα Δασών απευθύνει, στην ίδια ανακοίνωση, "θερμότατη έκκληση" προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις εξορμήσεις τους, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

(φώτο αρχείου)

Πυρκαγιά περιοχή Αχερά στην Αγροκηπιά είναι περιοχή ευθύνης του Τμήματος Δασών. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε με 2 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους. Συνέχεια σε νέο tweet....

— Andreas Kettis (@akettis) August 1, 2020
Keywords
Τυχαία Θέματα