Πυρκαγιά Λόφου: Τέθηκε κακόβουλα- Έρευνα για συγκεκριμένο πρόσωπο

Την εκτίμηση ότι τέθηκε κακόβουλα η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά, που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ των κοινοτήτων Αγίου Θεράποντος και Λόφου, εξέφρασε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας.

Οι δυνατοί άνεμοι και το δύσβατο της περιοχής δυσχέραιναν, είπε, το έργο της πυρόσβεσης και η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε πολύωρη μάχη με τις φλόγες.

Κάποιες πληροφορίες, είπε, αξιολογήθηκαν και εστάλησαν στην Αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνα για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.

Ο

κ. Τράγκολας δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία, που να συνδέει την πυρκαγιά με την χθεσινή κυνηγετική εξόρμηση.

Η ξηρασία στην ύπαιθρο είναι δεδομένη, εξήγησε και οι επιτήδειοι επιλέγουν μέρες που πνέουν ισχυροί άνεμοι για να βάλουν φωτιά.

Να θυμίσουμε ότι υπό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα της Κυριακής (4/11) η πυρκαγιά στην περιοχή Λόφου και Αγίου Θεράποντα, της Επαρχίας Λεμεσού, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν το έργο της πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην περιοχή παρέμειναν δυνάμεις πυρόσβεσης και κατά τη διάρκεια της νύχτας για τελικές κατασβέσεις, ασφάλιση της περιμέτρου και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 1,5 τετραγωνικό χιλιόμετρο από ξηρά χόρτα ,άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα