Πυρκαγιά Γέρι: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τα αίτια - Γιγαντιαία επιχείρηση

Συνεχίζονται και θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες οι επιχειρήσεις για πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες στην Βιομηχανική Γερίου.

Η πυρκαγιά, που ήταν ορατή από διάφορες περιοχές της Λευκωσίας και όχι μόνο, έχει τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν για όσο χρειαστεί στο σημείο.

Διαβάστε επίσης:  Ανησυχίες για φωτιά στο Γέρι: Ίδια εταιρεία, σχεδόν ίδιο σημείο, 1 χρόνο μετά

Δηλώσεις στο σημείο έκανε το πρωί της Παρασκευής ο Χαράλαμπος Τήλλυρος, Ανώτερος Υπαστυνόμος

της Πυροσβεστικής ο οποίος δήλωσε ότι η κινητοποίηση της Δύναμης για κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στο εργοστάσιο ήταν εφάμιλλη αυτής που έγινε στην μεγάλη πυρκαγιά του Αρακαπά.

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο Γέρι – Τραυματίστηκε πυροσβέστης(pic/vid)

«Δόθηκε ολονύχτια μάχη για να προστατεύσουμε μονάδα ασφαλτόστρωσης αλλά και τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών.

Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία αφού όλα τα γύρω υποστατικά προφυλάχθηκαν. Δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης θα παραμείνουμε όσο χρειάζεται.

Έγινε ανάκληση προσωπικού. Επιχείρησαν πάνω από 50 πυροσβέστες και πάνω από 25 οχήματα», δήλωσε.

Συμπλήρωσε πως για την κατάσβεση, συνέδραμαν κι άλλες κρατικές υπηρεσίες καθώς και ιδιώτες.

«Θα αρχίσει διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ακόμη», είπε ο κ. Τήλλυρος, ενώ κληθείς να απαντήσει για την μη χρήση εναέριων μέσων εξήγησε ότι δεν θα ήταν χρήσιμη η εναέρια κατάσβεση, αφού το νερό θα έμενε μόνο στις οροφές χωρίς να εισχωρεί στα κενά και στα κουφώματα.

Για τον τραυματισμό πυροσβέστη, ο κ.Τήλλυρος είπε ότι ο πυροσβέστης έχασε την ισορροπία του, αλλά δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα