Πυρίλλης για Ουκρανούς: Δεν θα ήταν σωστό να τους συγκεντρώσουμε σε μία πόλη

Τη δήλωσή του ότι ο Πρωταράς και Αγία Νάπα δεν θα γίνουν Πουρνάρα σχολίασε στο Πρωτοσέλιδο ο δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «η δήλωση σκοπό είχε να προβληματίσει για τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα και με τη μετανάστευση και με το προσφυγικό και θα πρέπει να δείξουμε όλοι το ανθρώπινο μας πρόσωπο. Όμως την ίδια ώρα, όταν μιλάμε για τουρισμό είναι περίπου 15%-20% του ΑΕΠ, αντιλαμβάνεστε είναι ένας τομέας που πρέπει να τον προσέξουμε. Είναι ένας πολύ ευαίσθητος τομέας και μόνο

με μια κουβέντα από τη μια στιγμή στην άλλη, αυτά τα οποία κτίσαμε τα τελευταία χρόνια […] δεν πρέπει να τα κλωτσήσουμε».

Συνέχισε αναφέροντας: «Η φετινή τουριστική χρονιά προβλέπεται περίεργη. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ότι κι εάν γίνει, έχουμε ένα θέμα. Έχει δημιουργηθεί παγκόσμια οικονομική ύφεση. Όταν έχεις οικονομική ύφεση είναι αναμενόμενο ότι μπορεί να επηρεαστούν οι δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με πολυτέλεια».

Για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία, υποστήριξε ότι «δεν θα ήταν σωστό να τους συγκεντρώσουμε σε μία μόνο πόλη και θα πρέπει να τους φιλοξενήσουμε σωστά, υπό σωστές συνθήκες, να είναι διασπαρμένοι ανάμεσά μας. Αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν δικαίωμα να εργαστούν, άρα θα μπορούν να ενταχθούν στην κοινωνία μας, είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, έχουμε πολλά κοινά».

Σε σχέση με τους παράτυπους μετανάστες, είπε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε. «Εάν δεν θέλουμε να έχουμε κανένα φραγμό σε θέματα μετανάστευσης και ο καθένας θα πηγαίνει όπου θέλει, να βγούμε να το πούμε δημόσια».

«Είμαστε μια μικρή χώρα, έχουμε βιώσει και εμείς τα προβλήματα που βιώνει σήμερα η Ουκρανία, γνωρίζουμε πολύ καλά τον πόνο και τις άσχημες συνθήκες να σε ξεσπιτώνουν και εμείς πρώτοι θα πρέπει να δίνουμε συμπαράσταση. Από την άλλη, μπορούμε να το κάνουμε χωρίς να επηρεάζονται οι περιοχές μας».

Διαβάστε επίσης: Φαίδωνος/Περιστέρια delivery ναρκωτικών - Φτερουγίζουν με ποσότητες στα πόδια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πυρίλλης, Ουκρανούς,pyrillis, oukranous