Πυρετός συναντήσεων των εκπαιδευτικών οργανώσεων

Κρίσιμες οι ώρες που διανύουμε στην Παιδεία, με φόντο την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς,.καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα.

Το πρωί, σε ξεχωριστές τους συναντήσεις οι τρεις οργανώσεις των εκπαδευτικών ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ ενημέρωσαν τα ανώτερα θεσμικά τους όργανα επί των εξελίξεων του διαλόγου που άρχισε πριν από δυο μέρες, αλλά και για να απαντήσουν γραπτώς στο κάλεσμα του Υπουργού Παιδείας.

Ακολούθησε κοινή συνάντηση των τριών οργανώσεων και αποστολή κοινού εγγράφου στον Κώστα Χαμπιαούρη,

για ομαλή στελέχωση των σχολείων και έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

''Οι προτάσεις θα σταλούν σε ένα έγγραφο με ένα κοινό έγγραφο στην αρχή για την όλη διαδικασία, το διαδικαστικό και στη συνέχεια θα υπάρχουν τρία παραρτήματα με τις θέσεις της κάθε οργάνωσης ξεχωριστά'' ανέφερε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οργανώσεις κατέληξαν σε αντιπροτάσεις που αφορούν τα εξαγγελθέντα μέτρα του Υπουργικού Συμβουλίου και έγινε καταγραφή εισηγήσεων που θα αποτελέσουν την βάση ενός καινούργιου διαλόγου εκπαιδευτικού εξορθολογισμού.

''Ως εκ τούτου το Σάββατο και την Κυριακή θα πρέπει να έχουμε τις συναντήσεις όση ώρα και να χρειαστεί όσον και αν πρέπει να συζητήσουμε με το Υπουργείο προκειμένου να υπάρξει κατάληξη και τελικές αποφάσεις σε αυτό το διάλογο'' τόνισε ο Φίλιος Φυλακτού.

Οι οργανωμένοι εκπαιδευτικοί επεσήμαναν ότι ο διάλογος πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα καθώς έχουν ορίσει εκ νέου ξεχωριστές και κοινή συνάντηση για αξιολόγηση της κατάστασης και καθορισμό των επόμενων τους βημάτων.

Οι λύσεις τόνισαν υπάρχουν και αν πραγματικά και η άλλη πλευρά θέλει να μετουσιώσει σε πράξη την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, τότε υπάρχει, όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά, πεδίο δόξης λαμπρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα