Πυρά Συμμαχίας – Οικολόγων κατά ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη για ρατσισμό

Πυρά κατά κυβέρνησης και ΔΗΣΥ εκτόξευσαν Συμμαχία – Οικολόγοι, κατηγορώντας τους για θεσμικό ρατσισμό.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση αναφέρουν:

"Αντί η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ να απολογηθούν για την δήλωση του κ. Αναστασιάδη, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Το όραμά μας ως Συμμαχία-Οικολόγοι είναι να κτίσουμε μια Ευρώπη στην οποία τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο νόμος και η ισότητα θα εφαρμόζονται για όλους.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αλλά και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, προσπάθησαν χθες να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι «εμείς τολμήσαμε

και ζητήσαμε συγγνώμη, ανεξάρτητα αν τα θύματα ήταν αλλοδαπές». Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Αναστασιάδη λέει κάτι και μετά χρειάζεται να ανασκευαστεί για να μας πουν ότι άλλα εννοούσε.

Αντί η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ να απολογηθούν για την δήλωση του κ. Αναστασιάδη, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε σαν Πολιτεία είναι να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγνώμη στις οικογένειες των 7 θυμάτων του Κύπριου δολοφόνου.

Η συνεργασία Συμμαχία-Οικολόγοι παλεύει κατά του ρατσισμού. Εμείς δεν διαχωρίζουμε την αξία της ζωής με βάση το φύλο, το χρώμα, την εθνικότητα ή τη θρησκεία.

Το όραμά μας ως Συμμαχία-Οικολόγοι είναι να κτίσουμε μια Ευρώπη στην οποία τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο νόμος και η ισότητα θα εφαρμόζονται για όλους.

Μια Ευρώπη που επιδιώκει τη δικαιοσύνη στην κοινωνία, αλλά και τη δημοκρατία χωρίς διακρίσεις. Που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και στηρίζει το κράτος δικαίου.

Λέμε όχι στην Ευρώπη του εθνικισμού και του φασισμού. Λέμε όχι στη δυσπιστία και μισαλλοδοξία που οδηγεί την κοινωνία μας σε διχασμό και μίσος. Αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα και επιθυμούμε τη διεύρυνση των οριζόντων που προκύπτουν για εμάς ως ανθρώπους αλλά και για τον πολιτισμό μας γενικότερα μέσω της επαφής μας με άλλους πολιτισμούς και συνήθειες. Δεν πρέπει να συγχέουμε τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό.

Καλούμε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες να χρησιμοποιήσουν το δικαίωμα ψήφου τους. Οι Ευρωπαϊκές εκλογές του 2019 θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις επόμενες γενιές.

Η πρόοδος ή η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαρτάται από την επιλογή των πολιτών, από τη δική μας επιλογή.

Ας χτίσουμε μια καλύτερη Ευρώπη, για τους πολίτες της".

Keywords
Τυχαία Θέματα