Πυρά ΟΣΑΚ προς ΠΙΣ για «γιατρούς μαϊμού» οι οποίοι εξακολουθούν να εργάζονται

Αψυχολόγητη χαρακτηρίζουν οι οργανωμένοι ασθενείς την ανακοίνωση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) σε σχέση με τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας για πλαστά πιστοποιητικά γιατρών.

Η ΟΣΑΚ επισημαίνει ότι η στάση του ΠΙΣ ο οποίος θα έπρεπε να λειτουργεί ως ο θεματοφύλακας και προστάτης της δημόσιας υγείας, το λιγότερο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί είναι αλλοπρόσαλλη. Ο ΠΙΣ όφειλε να πρωτοπορήσει στις προσπάθειες

για εκρίζωση αυτού του απαράδεκτου φαινομένου που αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία.

Η ΟΣΑΚ αναμένει από όλους τους εμπλεκομένους στήριξη και συνεργασία για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας, ώστε οι «γιατροί μαϊμού» οι οποίοι εκμεταλλεύονται τους ασθενείς να τιμωρούνται αυστηρά και να εξοστρακίζονται.

Μάλιστα ανακοινώσεις όπως αυτή του ΠΙΣ η οποία χαρακτηρίζει τις καταγγελίες της ΟΣΑΚ ως μη τεκμηριωμένες, λειτουργούν επιζήμια όπως και η άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος από δυο γιατρούς μαϊμού χωρίς ειδικότητα. Θέτουν εξίσου σε κίνδυνο τις ζωές συνανθρώπων μας. Η υπόθεση αυτή είναι ευρέως γνωστή. Απασχολεί τις αρχές εδώ και 4 χρόνια, ενώ βρίσκεται υπό εξέταση από την Εισαγγελία και την Αστυνομία.

Η ΟΣΑΚ εξάλλου τονίζει ότι οι αρμόδιοι θεσμοί πρωτίστως, θα έπρεπε να πιέζουν όπως κάνει τα τελευταία χρόνια η ίδια, έτσι ώστε οι δύο «γιατροί» να οδηγηθούν στο δικαστήριο. Όσον δε αφορά τις παραπλανητικές επιγραφές και διαφημίσεις τους με ότι ειδικότητα επιλέγει ο καθένας, υπάρχουν σχετικές στοιχειοθετημένες καταγγελίες  στο ΤΑΕ Λεμεσού, οι οποίες στάλθηκαν και στον ΠΙΣ, ο οποίος σφυρίζει αδιάφορα. Έτσι εδώ και 5 μήνες συνεχίζουν να διαφημίζουν «ειδικότητες» τις οποίες δεν έχουν και να εξετάζουν ασθενείς με όσους κινδύνους αυτό περιέχει.

Η ΟΣΑΚ καλεί τον ΠΙΣ όπως συνεργαστεί μαζί της, αλλά και με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να επιλυθούν τα πολύ σοβαρά αυτά ζητήματα και να προωθηθούν άμεσα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και της εμπιστοσύνης των πολιτών στο ιατρικό επάγγελμα.

Το όλο θέμα δεν επιδέχεται εφησυχασμού. Τέτοια ζητήματα δεν πρέπει να κρύβονται κάτω από το χαλί, ούτε και να αποσιωπούνται. Τουναντίον θα πρέπει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας ώστε η κοινωνία και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά να γνωρίζει τα προβλήματα τα οποία παρατηρούνται ειδικά όταν αυτά έχουν να κάνουν με την υγεία και τη ζωή του.

Δυστυχώς, εξ’ αφορμής του εν λόγω περιστατικού οι πολίτες δύσκολα μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς λόγω των κενών τα οποία παρατηρούνται στην αξιολόγηση και έλεγχο των γιατρών.

Διαβάστε ακόμη: 

Επαγρύπνηση ΠΙΣ για πρακτικές ατόμων που παρουσιάζονται ψευδώς ως γιατροί

Σύμβαση Υπ.Υγείας με γηροκομείο που θα φιλοξενεί ηλικιωμένους θετικούς στον ιό

Keywords
Τυχαία Θέματα