Πυρά Νετανιάχου σε Ερντογάν- Αναφορά στη εισβολή στην Κύπρο

Οριακά είναι οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας, εξαιτίας των εξελίξεων και μετά τη χθεσινή λεκτική επίθεση του Ερντογάν, που αυτοαναδεικνύεται σε πατέρας των Παλαιστινίων, στον Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός λοιπόν, όπως συνηθίζει τελευταία ανέσυρε και πάλι το επιχείρημα της παράνομης τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 και τη μέχρι σήμερα παράνομη κατοχή τμήματος του νησιού.

Στις κατηγορίες για το αίμα των Παλαιστινίων που εξακολουθεί να έχει ο ηγέτης του σύγχρονου Απαρτχάιντ, του Ταγίπ Ερντογάν,

ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ απάντησε ότι κάποιος που στέλνει χιλιάδες τούρκους στρατιώτες για την κατοχή της βόρειας Κύπρου και εισβάλει στην Συρία δεν θα κάνει κήρυγμα σε εμάς όταν υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας από απόπειρα της Χαμάς. Κατηγόρησε τον Τούρκο Πρόεδρο πως τα χέρια του είναι βαμμένα με το αίμα «αναρίθμητων Κούρδων» στην Τουρκία και την Συρία.

Από την άλλη στο λεκτικό κομμάτι, ο Ερντογάν δεν αρνήθηκε τη σχέση που διατηρεί με τη Χαμάς, αλλά αρνήθηκε πως η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση, βαφτίζοντάς την κίνημα αντίστασης που υπερασπίζεται την παλαιστινιακή πατρίδα εναντίον μιας κατοχικής δύναμης. Οι Παλαιστίνιοι βεβαίως δεν αναγνωρίζουν τη Χαμάς ως πολιτικό κίνημα, ενώ τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρούν την Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση. Πρακτικά η Τουρκία απάντησε με τον εξευτελισμό του Ισραηλινού Προξένου, τον οποίο απελαύνοντας πέρασαν από κανονικό έλεγχο ενώπιον κοινού και παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, κατά παράβαση των πρωτοκόλλων.

Για το γεγονός το Ισραήλ διαμαρτυρήθηκε στον Τούρκο πρέσβη στην Ιερουσαλήμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα