Πυρ και μανία η «Ισότητα» κατά Αρχής Διερεύνησης-«Θα πούμε και εμείς ως δαμέ»

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικών –Συντεχνία Ισότητα Νίκος Λοιζίδης, ο οποίος μίλησε για το πόρισμα που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων (ΑΑΔΙΠΑ) κατά της Αστυνομίας με εισηγήσεις για δίωξη αστυνομικών για την υπόθεση Αίαντα. 
Αρχικά ο κύριος Λοιζίδης ανέφερε ότι είναι καιρός να λεχθούν κάποιες αλήθειες και να βγουν κάποια πράγματα προς τα έξω. «Είναι αναμενόμενο το πόρισμα της, καθώς μόνο έτσι μπορούν να δικαιολογήσουν την ύπαρξη της Αρχής Διερεύνησης».

Διαβάστε

ακόμη: Ανεξάρτητη Αρχή:Ποινικές και πειθαρχικές διώξεις μελών Αστυνομίας για «ΑΙΑΝΤΑ»

Πρόσθεσε ότι η λέξη «προκήρυξη είναι άγνωστη στους ποινικούς ανακριτές. «Ούτε ο φάκελος της Κύπρου, ούτε πενταπλό φονικό δεν έχει 200 σελίδες πόρισμα». Τόνισε ότι την Αρχή Διερεύνησης την εκμεταλλεύονται άτομα του υποκόσμου για να εξασκούν πιέσεις στους αστυνομικούς με στόχο να καθυστερούν τις ποινικές τους υποθέσεις. «Η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2018  χαρακτήρισε την Αρχή Διερεύνησης ανεπαρκή και αναποτελεσματική».
Ο κύριος Λοιζίδης κατάγγειλε ότι πρώην αξιωματικοί της Αστυνομίας βρίσκονται παράτυπα στις τάξεις της Αρχής με συντάξεις πέραν το 5000 ευρώ το μήνα. «Ανακριτές της Αρχής Διερεύνησης έχουν εκπαίδευση ολιγοήμερα ταχύρρυθμα μαθήματα».

Παράλληλα τόνισε ότι η Αρχή Διερεύνησης προσπαθεί να ελέγξει τις εξουσίες του Αρχηγού της Αστυνομίας. «Θα πούμε και εμείς ως δαμέ. Μετά που τα έκαναν λαμπόγυαλο στο ΣΙΓΜΑ και τα επεισόδια στο κολοκάσι εξακολουθούν να έχουν την Αστυνομία στο στόχαστρο».

Επιπλέον διερωτήθηκε τι Αστυνομία θέλουν κυβέρνηση, αντιπολίτευση και Αρχηγός Αστυνομίας. «Θέλουν να πηγαίνουμε δουλεία και να παίρνουμε τον μισθό μας με κλειστά μάτια και αυτιά; Να αφήνουμε τους ταραξίες να μπαίνουν στη Βουλή, στο Προεδρικό και στα δημόσια κτίρια;»

Επεσήμανε ότι υπάρχουν 130 επιθέσεις σε αστυνομικούς κάθε χρόνο, το σώμα της Αστυνομίας είναι ελλιπή, είναι αποδυναμωμένη πρώτη γραμμή και δέχονται απειλές από τον υπόκοσμο. 

Καταληκτικά τόνισε ότι οι αστυνομικοί κράτησαν τη χώρα στην πανδημία. «Αν συνεχίσουν να μας δένουν τα χέρια θα χάσουν τα σώματα ασφαλείας και την ευνομία. Δεν θα μπορέσουμε να προστατεύουμε ούτε τον απλό πολίτη».

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα