Έιντε: Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες

"Υπάρχει συναντίληψη μεταξύ των δυο πλευρών ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση κυρίως στο κεφάλαιο Ασφάλειας και Εγγυήσεων, ωστόσο παραμένει ακόμα σημαντική διαφωνία σε σχέση με τον βαθμό στον οποίο θα πρέπει να προχωρήσει το κεφάλαιο αυτό", ανέφερε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Συνεχίζει τη διαδικασία της διπλωματίας πήγαινε-έλα, θα μεταφέρει ιδέες που αποκόμισε από τη συζήτηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Έιντε, ενώ ξεκαθάρισε ότι υπάρχει βούληση από τις δυο πλευρές να βρεθεί μια συμφωνία, ωστόσο δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε

αυτό.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση ότι δεν είναι ακατόρθωτο να υπάρξει συμφωνία για νέα Γενεύη, ωστόσο υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει για να φτάσουμε σε αυτή. Όπως ανέφερε ο κ. Έιντε, "Ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες και εκεί είναι που οι δυο πλευρές έχουν διαφωνίες".

Σημαντική η αναφορά του Νορβηγού διπλωμάτη ότι και "οι δυο πλευρές θέλουν να λύσουν το Κυπριακό, και οι δυο θέλουν να το λύσουν εντός Ιουνίου και να το λύσουν στη Γενεύη. Η διαφωνία είναι στο πώς θα γίνει αυτό εφικτό, σε ποια συχνότητα και θα εξαρτηθεί από το τι είναι η σημαντική διαφορά την οποία

αν δεν γεφυρώσουμε δεν θα πάμε σε Γενεύη".

Αν δεν πάμε σε Γενεύη, θα πρέπει να αντλήσουμε και τα συμπεράσματα από αυτή τη διαδικασία, επεσήμανε ο Έιντε.

Επεσήμανε, επίσης, ότι υπάρχει συναντίληψη για ανάγκη συζήτησης στο κεφάλαιο Ασφάλειας και Εγγυήσεων, καθώς έχει συζητηθεί λιγότερο από τα άλλα κεφάλαια. Στα κεφάλαια της εσωτερικής πτυχής, οι Αναστασιάδης και Ακιντζί έχουν την πεποίθηση ότι μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση, αλλά μπορούν να δουν τα αποτελέσματα, τόνισε ο κ. Έιντε.

Μπορεί να αφιερώσαμε πολύ χρόνο ως ΟΗΕ με τις εγγυήτριες δυνάμεις για συζήτηση των ζητημάτων αυτών, ωστόσο δεν έχει συζητηθεί επαρκώς στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, είπε.

Δεν ξέρω αν θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα, ωστόσο θα βάλουμε τα δυνατά μας, όπως ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα