ΠτΔ: Βέβαιος ότι μπορούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα στην Παιδεία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια Έκθεση της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ) για το 2017.

Παραδίδοντας την Έκθεση, ο Πρόεδρος της ΕΕΥ κ. Παναγιώτης Αντωνίου είπε, μεταξύ άλλων, ότι ηΕΕΥ ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της «και σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας

και όλους τους φορείς, έχουμε στελεχωμένα όλα τα σχολεία μας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, παρά τα διάφορα προβλήματα που υπήρχαν με την κρίση (στην Παιδεία) που βιώσαμε».

Πρόσθεσε ότι η ΕΕΥ για πρώτη φορά παραδίδει Έκθεση, η οποία να αφορά στη δράση της για ολόκληρο το έτος, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά επίσης έχει εφαρμοστεί το σύστημα με τους διορισίμους το οποίο, όπως είπε, είναι ένα υγιές σύστημα που θα δώσει σύντομα τους καρπούς του στην Εκπαίδευση.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΕΥ έθεσε τα μέλη της Επιτροπής στη διάθεση της Κυβέρνησης, ώστε να συνδράμουν στον διάλογο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη την Επιτροπή για το έργο και τη συμβολή της στην προσπάθεια για εκ βάθρων εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, σημειώνοντας ότι «είναι πάρα πολύ σημαντική για να δούμε πώς αξιολογείται το εκπαιδευτικό έργο, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και το πώς αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της ειδικής εκπαίδευσης, της ασφάλειας και υγείας και σωρεία άλλα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμα ότι «είμαι απόλυτα βέβαιος ότι μπορούν να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα αρκεί να υπάρχει κοινό όραμα και από τους εκπαιδευτικούς και από τους γονιούς και από τους μαθητές για το πώς βελτιώνουμε τα μαθησιακά αποτελέσματα μέσα από πολιτικές που πρέπει να υπάρχουν και που δρομολογούνται, για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα