ΠτΔ για ανασχηματισμό: Στόχος η δημιουργία ευρύτερα αποδεχτής Κυβέρνησης

Στόχος είναι η δημιουργία μιας ευρύτερα αποδεχτής Κυβέρνησης είπε ο Πρόεδρος σε δηλώσεις του.

Ο Νίκος Αναστασιάδης στις πρώτες του δηλώσεις αναφορικά με το θέμα του ανασχηματισμού ανέφερε μεταξύ άλλων, «μετά την εκλογή του ΠτΒ θεωρώ καθήκον να καλέσω Αρχηγούς για να διερευνηθεί ενδεχόμενο μιας ευρύτερα αποδεχτής κυβέρνησης».

Διαβάστε εδώ: Ανασχηματισμός πριν «σφίξουν» οι ζέστες

Ειδικότερα ο Πρόεδρος είπε, «έχω πει και το βράδυ των

εκλογών, ότι ευθύς μετά την εκλογή του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, θεωρώ καθήκον, να καλέσω τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο μιας ευρύτερα αποδεκτής Κυβέρνησης, έτσι ώστε στόχος να είναι όχι ο διαμοιρασμός εξουσίας και οφικίων, αλλά να δούμε πώς μπορεί συνεργαζόμενοι να βρούμε συγκλίσεις ώστε με το Σχέδιο Ανάκαμψης καιΑνθεκτικότητας να πετύχουμε στόχους που αφορούν τους νέους, την Κύπρο του αύριο, τη νέα γενιά».

Ερωτηθείς σε ποια Υπουργεία θα υπάρξουν νέα πρόσωπα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «όταν και εφόσον θα αποφασίσω, θα το ανακοινώσω».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι με βάση δημόσιες τοποθετήσεις, τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν φαίνονται διατεθειμένα να συμβάλουν σε μια διευρυμένη Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «o στόχος δεν είναι να συμμετέχουν κομματικά στελέχη από τις όποιες παρατάξεις. Ο στόχος είναι η δημιουργία μιας ευρύτερα αποδεκτής Κυβερνήσεως».

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠτΔ, Στόχος, Κυβέρνησης,ptd, stochos, kyvernisis