Ολοκληρώθηκε το άτυπο γεύμα Αναστασιάδη-Τατάρ-Γκουτέρες

Ολοκληρώθηκε η άτυπη τριμερής συνάντηση μεταξύ Αναστασιάδη-Γκουτέρες και Τατάρ, που έγινε υπό τη μορφή γεύματος στη Νέα Υόρκη. 

Το άτυπο γεύμα πραγματοποιήθηκε με χαμηλές προσδοκίες και σε βαρύ κλίμα, υπό τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις σε Ανατολική Μεσόγειο, και με το παιχνίδι, να παίζεται στον διορισμό ενός αντιπροσώπου και το πλαίσιο που θα τον διέπει.

Το ψευδοκράτος με tweet ενημέρωσε για την άτυπη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα

Υόρκη. 

New York temasları çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile gerçekleştirdiği üçlü görüşme sona erdi @ersinrtatar pic.twitter.com/vCI7InBJgc

— KKTC Cumhurbaşkanlığı (@KKTCCB) September 27, 2021

Προηγήθηκαν χωριστές συναντήσεις του κ. Γκουτέρες με τους δυο ηγέτες την προηγούμενη εβδομάδα κατά τις οποίες ο ΓΓ του ΟΗΕ είχε την ευκαιρία να ακούσει τις θέσεις της κάθε πλευράς ως προς τον δρόμο προς τα μπρος μετά και την άτυπη Διάσκεψη τύπου 5+1 που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στη Γενεύη, στο πλαίσιο της οποίας δεν κατέστη δυνατό να εξευρεθεί αρκετό κοινό έδαφος, όπως είχε πει ο κ. Γκουτέρες, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ελπίζουμε σε μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στη βάση των ψηφισμάτων του ΣΑ των ΗΕ, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προσερχόμενος στο γεύμα.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη 1μμ (ώρα Νέας Υόρκης) στο Γραφείο του ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς από ξένο δημοσιογράφο, είπε «ελπίζουμε σε μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ».

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδης συνόδευε στο κτήριο των ΗΕ ο Διαπραγματευτής κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Διαβάστε επίσης 

Αποχαιρετιστήρια συνάντηση Τατάρ – Λουτ

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠτΔ, Γκουτέρες#45Τατάρ, Ελπίζουμε, ΔΔΟ,ptd, gkouteres#45tatar, elpizoume, ddo