ΠτΔ: Να κάνουμε την Κύπρο προορισμό ποιοτικών επενδύσεων

"Η Μαρίνα της Αγίας Νάπας αποτελεί μία ακόμη απόδειξη πως ο σχεδιασμός μας για να καταστήσουμε τη χώρα μας προορισμό ποιοτικών επενδύσεων παίρνει καθημερινά σάρκα και οστά", ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ομιλία του, την οποία ανέγνωσε ο ΥΠΟΙΚ Χάρης Γεωργιάδης στην κατάθεση του θεμέλιου λίθου για τη Μαρίνα Αγίας Νάπας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απολογήθηκε για την απουσία του, καθώς μετέβη στο Ισραήλ για την κηδεία του Σιμόν Πέρες. Συνέχισε σημειώνοντας ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον αλλάζει καθημερινά, με

ρυθμούς που δεν μπορούσαμε ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν να φανταστούμε. "Οφείλουμε", τόνισε, "να παρακολουθούμε και να υιοθετούμε επιχειρηματικές τακτικές σύγχρονες και αποτελεσματικές".

"Η μαρίνα της Αγίας Νάπας είναι ένα έργο που είχαν οραματιστεί όσοι εδώ και δεκαετίες είχαν προβλέψει τις προοπτικές που διανοίγονταν για την Αγία Νάπα και την καθοριστική συμβολή της στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας", σημείωσε ο Νικός Αναστασιάδης.

Το έργο ανέλαβε η εταιρεία M. M. Makronisos Marina Ltd, μέτοχοι της οποίας είναι η Gemini Real Estates Ltd του Αιγύπτιου επενδυτή Mr Naguib Sawiris και ο κυπριακών συμφερόντων όμιλος εταιρειών Caramondani Group.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Sawairis για την εμπιστοσύνη που έδειξε στη χώρα μας μέσω αυτής της επένδυσης.

Έκανε επίσης λόγο σε κοινωνικά και οικονομικά οφέλη τα οποία θα είναι τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα και συνοψίζονται στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την εισροή άμεσων και έμμεσων εσόδων προς το κράτος.

Το συνολικό κόστος ανάπτυξης του έργου αναμένεται να ανέλθει γύρω στα €220 εκ., ενώ όταν ολοκληρωθεί η Μαρίνα Αγίας Νάπας θα κηρυχθεί ως επίσημο σημείο εισόδου στη Δημοκρατία.

"Τη χρονιά που μας πέρασε πετύχαμε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης που είχαμε τα τελευταία επτά χρόνια. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, το πρώτο εξάμηνο του 2016 η ανάπτυξη στην Κύπρο κινείται με ρυθμό 2,9%, που είναι ένας από τους υψηλότερους στην Ευρωζώνη", σημείωσε ο Πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα