ΠτΔ: Καμία τριμερής ή πολυμερής εαν δεν υπάρξει πρόοδος

Δεν είναι εφικτή μια πολυμερής διάσκεψη για το Κυπριακό, εάν δεν υπάρξει πρόοδος στις εντατικοποιημένες συνομιλίες μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τη σημερινή τρίτη συνάντηση στο πλαίσιο των εντατικοποιημένων συνομιλιών, ξεκαθάρισε ότι τριμερής συνάντηση στη Ν. Υόρκη θα πραγματοποιηθεί εάν και εφόσον υπάρξει πρόοδος που να ενθαρρύνει και τριμερή αλλά και πολυμερή

διάσκεψη.

"Δεν πρόκειται να γίνουν αποτυχημένες σύνοδοι που δε θα οδηγήσουν πουθενά αλλού παρά στην ταφόπετρα της διαδικασίας". Ερωτηθείς στη συνέχεια γιατί κάνει λόγο για πολυμερή ενώ ο κ. Ακιντζί μιλά για πενταμερή, ο Πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά ότι έχει συγκεκριμένους λόγους.

Ο Πρόεδρος επεσήμανε παράλληλα ότι ο λαός και μόνον θα αποφασίσει, αφού ενημερωθεί πλήρως και τεθεί ενώπιόν του το σχέδιο που θα τεθεί σε δημοψήφισμα.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στα κόμματα τα οποία κάνουν λόγο για συσκότιση, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά "δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε", απορρίπτοντας τις επικρίσεις.

Απηύθυνε θερμή παράκληση προς τα κόμματα και τις ηγεσίες τους να επιδείξουν ψυχραιμία και σοβαρότητα ιδιαίτερα και μέσα από τη δυνατότητα που έχουν να δουν τις προτάσεις και τα πρακτικά των συνομιλιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα