Η ΕΕ κατοχύρωσε το χαλλούμι ως Π.Ο.Π - «Ημέρα ορόσημο για την πατρίδα»

Η Ε.Ε. κατοχύρωσε σήμερα το χαλλούμι ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης της Κύπρου (Π.Ο.Π), ύστερα από μια πολυετή προσπάθεια.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε ανάρτησή του στο Twitter, πρόκειται για ημέρα ορόσημο τόσο για το χαλλούμι όσο και για την πατρίδα μας. 

Δείτε επίσης: Κάλεσμα

Καδή σε τυροκόμους για διάλογο: Δεν πρέπει να δημιουργούμε αναστάτωση

Ο κ. Αναστασιάδης προσθέτει πως πλέον «δημιουργείται ασπίδα προστασίας και τεράστιες προοπτικές αύξησης των εξαγωγών του εθνικού μας προϊόντος, προς όφελος όλων των Κύπριων παραγωγών, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων». 

Το μήνυμά του είναι γραμμένο στην Ελληνική την Αγγλική και την Τουρκική γλώσσα.  

"Ομόφωνα η αρμόδια Επιτροπή της ΕΕ ενέκρινε το νομικό έγγραφο που καθιστά το #Halloumi / #Hellim προϊόν #ΠΟΠ, παρέχοντας του ασπίδα προστασίας", αναφέρει στη δική του ανάρτηση ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής. 

Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί σχετική δημοσιογραφική διάσκεψη από τον Υπουργό Γεωργίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ημέρα ορόσημο για το #Halloumi /#Hellim και την πατρίδα μας. Η Ε.Ε. το καθιστά προϊόν #ΠΟΠ. Δημιουργείται ασπίδα προστασίας και τεράστιες προοπτικές αύξησης των εξαγωγών του εθνικού μας προϊόντος, προς όφελος όλων των Κύπριων παραγωγών, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) March 29, 2021
Keywords
Τυχαία Θέματα