ΠτΔ για κούρεμα: Όσοι μου αποδίδουν ευθύνες, να ψάξουν αλλού

Xαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο φεστιβάλ παραδοσιακών προϊόντων της Κοινότητας Αμαργέτης.

Αυτούσιος ο χαιρετισμός

Πραγματικά αυτό που αντικρίζω είναι κάτι το εντυπωσιακό. Μια εκδήλωση που στοχεύει στη συντήρηση της παράδοσης μας, για αυτό θέλω θερμά να συγχαρώ την Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου, όσους έχουν συμβάλει ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά αυτό που προσελκύει τόσες και τόσες χιλιάδες
τουρίστες.

Δεν είναι τυχαία η αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Είναι διότι όλοι μαζί συμβάλλετε στο να δείξετε τον πολιτισμό μας, την κουλτούρα μας που για τους ξένους είναι και ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή.

Περιοδεύοντας στα διάφορα Περίπτερα είδα παραδοσιακά εδέσματα, που μου θύμισαν παιδικά χρόνια.

Θέλω να πω ότι μέσα από τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης θα διατεθούν 243 εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά ταμεία για προβολή των αγροτικών μας προϊόντων, των βιοτεχνιών μας, για να δημιουργήσουμε συνθήκες ώστε να υπάρξει ξανά ζωή στις κοινότητες μας και χαίρομαι γιατί με τους κοινοτάρχες έχουμε μια άψογη συνεργασία. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να δούμε πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε στα διάφορα αιτήματα,

Περάσαμε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Χάρη στις θυσίες και των πολιτών έχουμε σταθεί στα πόδια μας. Τα επόμενα βήματα θα αναδείξουν την πρόοδο ακόμα περισσότερο στα έργα ανάπτυξης.

Και αυτό έχει μεγάλη σημασία διότι θα δημιουργηθούν νέες δουλειές. Όπως και από τα προγράμματα 22 εκ. ευρώ για νέους γεωργοκτηνοτρόφους, γεωργούς κλπ, για να στραφεί το ενδιαφέρον των νέων μας προς τη γεωργία, την κτηνοτροφία, για να μπορέσουμε να ξαναδώσουμε ζωή στα χωριά μας. Και μέσα από τα έργα υποδομής που έχουμε εξαγγείλει και αν συνεχίσουμε τα σταθερά βήματα μας θα δώσουμε πραγματικά την ευκαιρία να νιώθουμε όλοι περήφανοι για τις κοινότητες μας, για την Κύπρο μας που δημιουργούμε, για μια πατρίδα που πραγματικά αξίζει να εργάζεται κανείς να θυσιάζει πολλές φορές. Και όταν λέω να θυσιάζει, η σκέψη μου πάει σε όσους έχουν υποστεί προσωπικές θυσίες όπως είναι οι κάτοχοι αξιογράφων ή οι κουρεμένοι καταθέτες.

Μακάρι η πρώτη απόφαση και ήταν απόφαση ευθύνης να γινόταν αποδεκτή από τη Βουλή. Θα στοίχιζε στον καθένα τους τόκους των καταθέσεων του που δεν θα υπερέβαιναν τα δύο χρόνια. Επομένως, όσοι μου αποδίδουν ευθύνες για το κούρεμα ας κτυπήσουν άλλες πόρτες. Όχι τις πόρτες του Προεδρικού. Βρέθηκα υποχρεωμένος να αντιμετωπίσω μια πρωτόγνωρη κρίση, μια κρίση που οφείλετο στις διεθνείς συγκυρίες, στην έλλειψη ενδεχόμενα των αναγκαίων μέτρων την ώρα που έπρεπε. Η ουσία είναι ότι δεν θα κοιτάζουμε πίσω, θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Και αυτό που έχει σημασία είναι ότι θέσαμε θεμέλια. Μπορούμε να πάμε μπροστά, μπορούμε να δημιουργήσουμε και αυτό είναι που έχει σημασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα