ΠτΔ: Ελπίζω η Λουτ να εντοπίσει το πρακτικό της 4ης Ιουλίου

Σε αναζήτηση του πρακτικού των Ηνωμένων Εθνών της 4ης Ιουλίου των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντανά, βρίσκεται η Ειδική Σύμβουλος του Γ.Γ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του το βράδυ της Τρίτης (12/2), στο περιθώριο εκδήλωσης για τα 20χρονα της εφημερίδας «Πολίτης», εξέφρασε την ευχή όπως η κυρία Λουτ

καταφέρει να εντοπίσει το πρακτικό της 4ης Ιουλίου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, υποστήριξε ότι ενώ για όλες τις μέρες των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντανά, πρωί ή απόγευμα ή βράδυ, οποτεδήποτε γίνονταν διαπραγματεύσεις, υπάρχουν πρακτικά, το μόνο που λείπει είναι το πρακτικό της πρωίας της 4ης Ιουλίου.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ξεκαθάρισε ότι πρακτικά της 4ης Ιουλίου υπάρχουν και από τις πλευρές (Ελληνοκύπριους – Τουρκοκύπριους).

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση γύρω από το πρακτικό της 4ης Ιουλίου, το οποίο σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναζητείται, ξεκίνησε από τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ο κ. Σιζόπουλος, αποκάλυψε μετά το πέρας της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου την Παρασκευή (8/2) το σχετικό γεγονός.

Ερωτηθείς την ίδια ημέρα για το εν λόγω ζήτημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δεν θέλησε να προβεί οποιοδήποτε σχόλιο.

Δείτε ΕΔΩ ποιες είναι οι ουσιώδεις διαφορές του Πλαισίου Γκουτέρες της 30ης Ιουνίου και της 4ης Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα