Ενιαίο μέτωπο Κύπρου - Ελλάδας: Οι κοινές δηλώσεις ΠτΔ-Σακελλαροπούλου

Κύπρος και Ελλάδα συνδέονται άρρηκτα τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά την παρασημοφόρηση της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. 

«Είναι με αισθήματα χαράς και εκτίμησης που υποδέχομαι σήμερα την Ελληνίδα Πρόεδρο», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Η Ελληνίδα Πρόεδρος έκανε λόγο για ενιαίο διπλωματικό μέτωπο των δυο χωρών. 

«Εκ μέρους του κυπριακού λαού, της Κυπριακής Κυβέρνησης και εμού προσωπικά, θα ήθελα να καλωσορίσω θερμά στην Κύπρο,

στην πρώτη της επίσημη επίσκεψη από την ανάληψη των υψηλών καθηκόντων της, την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Αυτή τη δύσκολη χρονικά συγκυρία, Κύπρος και Ελλάδα, υπερασπίζοντας την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ως επίσης την εθνική μας αξιοπρέπεια, πορεύονται με αποφασιστικότητα και ισχυρή πολιτική βούληση, παραμένοντας σταθερά προσηλωμένες στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

Αποκλειστικός στόχος των έντονων διπλωματικών ενεργειών στις οποίες προβαίνουμε είναι η αποκλιμάκωση της κρίσης και άμεσος τερματισμός των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, στο Αιγαίο και γενικότερα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε ο Πρόεδρος. 

«Κύπρος και Ελλάδα υπερασπίζονται κυριαρχία και εθνική αξιοπρέπεια και πορεύονται με αποφασιστικότητα, είπε ο Πρόεδρος. 

Σακελλαροπούλου: Συζητήσαμε τις τελευταίες εξελίξεις και τις επιπτώσεις της έκνομης συμπεριφοράς της Τουρκίας στην ΕΕ

Συζητήσαμε τις τελευταίες εξελίξεις και τις επιπτώσεις της έκνομης συμπεριφοράς της Τουρκίας στην ΕΕ, είπε η Ελληνίδα Πρόεδρος. Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είπε ότι η  συνάντηση λαμβάνει χώρα πριν το συμβούλιο της 24ης. Παράλληλα τόνισε τα σημαντικά ζητήματα που συζητήθηκαν, όπως το μεταναστευτικό, το θέμα των αγνοουμένων.

Η είδηση ανανεώνεται.

Διαβάστε εδώ: Σακελλαροπούλου: Έχω την Κύπρο στην καρδιά μου

Διαβάστε εδώ: Στο Προεδρικό μέγαρο η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον Πρόεδρο @AnastasiadesCY είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση πριν από λίγο. Συζητήσαμε αναλυτικά για το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τη στάση μας απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, την πορεία του Κυπριακού και άλλα κρίσιμα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα. pic.twitter.com/fl0XBn524f

President GR (@PresidencyGR) September 21, 2020
Keywords
Τυχαία Θέματα