ΠτΔ: "Θα εφαρμοστεί το ΓεΣΥ"- Συνεχίζονται οι εγγραφές γιατρών

Ακάθεκτη προχωρεί η κυβέρνηση στην υλοποίηση και εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας, παρά τις όποιες αντιδράσεις ακούγονται. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα πιο επίσημα χείλη αυτά του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Αναστασιάδης έθεσε τέρμα στις φωνές όσων αντιδρούν και ξεκαθάρισε πως το ΓΕΣΥ είναι απόφαση της Κυβέρνησης, της Βουλής, και του πολιτικού συστήματος.

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

αναφέρει ότι «θα εφαρμοστεί ανεξαρτήτως αντιδράσεων. Μια και έξω. Αν υπάρχουν αδυναμίες θα εξεταστούν κατά τη λειτουργία αυτής της επαναστατικής μεταρρύθμισης, η οποία θα υλοποιηθεί ανεξαρτήτως των όποιων αντιδράσεων από οπουδήποτε και αν προέρχονται».

Εξάλλου συνεχίζονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι εγγραφές των γιατρών στο ΓΕΣΥ.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου για τους λόγους που δεν επιθυμούν να εγγραφούν στο ΓΕΣΥ απάντησε: «Στην σχετική πρόταση συμβολαίου υπάρχουν ασάφειες και δεν ικανοποιούνται τα πέντε σημεία που θέσαμε στην ομόφωνη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ».

Ο Γλαύκος Χατζηπέτρου είπε ότι θα ζητήσουν συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών για να διευκρινηστεί η εισφορά των δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης απέφυγε να σχολιάσει αν θα ήταν σύμφωνος με την επιπλέον αποκοπή του 0,1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα