Ψυχολόγος για περιστατικό με 15χρονο: Η στάση του πατέρα δηλώνει φόβο

Σοκάρει η υπόθεση 15χρόνου, ο οποίος φαίνεται να βίωσε στιγμές τρόμου στα χέρια δύο μεγαλύτερων μαθητών. Μεθυσμένοι τον έβαλαν με το ζόρι στο πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου τους και έτρεχαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. 

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης εκφοβισμού 15χρονου από μεγαλύτερους μαθητές στην επαρχία Λευκωσίας. Ο 15χρονος, σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, αποκάλυψε στην καθηγήτριά του, ότι ενώ βρισκόταν σε πάρκο, εκτός του σχολείου, οι δύο μεγαλύτεροι μαθητές, οι οποίοι κατανάλωσαν αλκοόλ, τον έπιασαν χειροπόδαρα, αναγκάζοντας τον να μπει σε πορτμπαγκάζ αυτοκίνητου.

Οι δύο

μαθητές, αφού έκλεισαν τον μαθητή μέσα, άρχισαν να τρέχουν και αυτός φώναζε να τον αφήσουν, χωρίς καμία ανταπόκριση.

Δείτε επίσης: Νέα υπόθεση bullying στη Λευκωσία: Έβαλαν 15χρονο σε πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου

Η καθηγήτρια του 15χρονου, ενημέρωσε τη Σύμβουλο του σχολείου του, η οποία μίλησε μαζί με τον μαθητή και της επανέλαβε τα γεγονότα. Γνώστης των γεγονότων ήταν και η Σύμβουλος των μεγαλύτερων παιδιών , η οποία φαίνεται να αποποιήθηκε κάθε ευθύνης με τη δικαιολογία ότι τα γεγονότα συνέβησαν εκτός σχολείου.

  Από την πλευρά του, ο πατέρας του 15χρονου, ζήτησε από την καθηγήτρια να μην προχωρήσει την υπόθεση.

Μιλώντας στο Σίγμα, ο ψυχολόγος κ. Μικελλίδης, ανέφερε ότι η στάση του πατέρα δηλώνει φόβο για τυχόν αντίποινα στο παιδί του.

Η καθηγήτρια, όμως, του 15χρονου πήρε την πρωτοβουλία να αναφέρει τα γεγονότα στον τοπικό αστυνομικό σταθμό, από τον οποίο την απέπεμψαν και της είπαν πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι αν δεν έφερνε τον μαθητή να δώσει κατάθεση.

Τελικώς, ενημερώθηκε ο βοηθός αρχηγός της Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος επιλήφθηκε άμεσα της υπόθεσης.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε τα εξής, «είναι πολύ ευαίσθητη υπόθεση που εξετάζεται από συγκεκριμένη ομάδα, η οποία διερευνά υποθέσεις που αφορούν ανήλικα πρόσωπα.

Να δούμε πως θα προσεγγιστεί το ανήλικο παιδί, με τους ειδικούς που πρέπει και τον τρόπο που πρέπει για να μιλήσει και να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί».

Πάντως, οι ψυχολόγοι τονίζουν πως είναι ζωτικής σημασίας να δοθεί η πρέπουσα προσοχή στα παιδιά που δέχονται κακοποιητικές συμπεριφορές, ούτως ώστε να περιορίσουν τις ψυχικές επιπτώσεις που θα τους προκληθούν μακροπρόθεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα