Ψηλό το επίπεδο ασφάλειας στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

Θλίψη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, εκφράζει, σε ανακοίνωσή του, ο Κλάδος Υπαλλήλων Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας (ΠΑΣΥΔΥ), ενώ διαβεβαιώνει ότι τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου τυγχάνουν αυστηρών ελέγχων εφαρμογής όλων των κανονισμών ασφαλείας.

«Ως Αερολιμενική Υπηρεσία, που εδρεύει στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου καθ` όλο το εικοσιτετράωρο, φέρουμε την ευθύνη της εφαρμογής των μέτρων ασφαλείας και διεξάγουμε όλους τους απαραίτητους ελέγχους που απαιτούνται από Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς

Κανονισμούς, παρ' όλη τη σοβαρή υποστελέχωση που παρατηρείται. Τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου διαβεβαιώνουμε ότι τυγχάνουν αυστηρών ελέγχων εφαρμογής και διατήρησης όλων των κανόνων και κανονισμών ασφαλείας», προσθέτει.

Ο Κλάδος αναφέρει, στην ανακοίνωσή του, ότι η Αερολιμενική Υπηρεσία ως κρατική οντότητα απαιτεί και διατηρεί σε υψηλό επίπεδο την ασφάλεια των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου.

«Παρ' όλο που τόσο στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών αλλά και σε άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια που έτυχαν περιστατικά τρομοκρατίας, παραβίασης κανονισμών ασφαλείας, παρατυπίες κ.ά. η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας επιτελείται από ιδιωτικές εταιρείας ασφαλείας, στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου η συνεχής παρουσία του Κράτους μέσω της Αερολιμενικής Υπηρεσίας δεν αφήνει περιθώρια χαλάρωσης και εμφάνισης τέτοιων περιστατικών.

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο και ως Κλάδος είμαστε αντίθετοι στις όποιες προσπάθειες γίνονται ανά καιρούς για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ασφαλείας των αεροδρομίων. Ως Αερολιμενική Υπηρεσία είμαστε και θα είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να διαβεβαιώσουμε και να καθησυχάσουμε το επιβατικό μας κοινό ότι τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου παραμένουν ασφαλή», καταλήγει.

Πηγή: KΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα