Ψήφο εμπιστοσύνης στο ΤΕΠΑΚ ρίχνουν οι πολίτες

Ο στόχος των νέων Πρυτανικών Αρχών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου για αποκατάσταση του κύρους και της δημόσιας εικόνας του φαίνεται ότι παίρνει σάρκα και οστά, σύμφωνα με έρευνα κοινής γνώμης, στην οποία το ΤΕΠΑΚ σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση εμπιστοσύνης από οποιοδήποτε θεσμό και οργανισμό στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, σε πρόσφατη έρευνα κοινής

γνώμης που διενεργήθηκε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2016, "το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση εμπιστοσύνης από οποιοδήποτε θεσμό και οργανισμό στην Κύπρο", ενώ "από το Μάιο του 2015 μέχρι σήμερα τα επίπεδα εμπιστοσύνης αυξήθηκαν συνολικά κατά 1.3 μονάδες, ενώ από τον Ιανουάριο του 2016, όταν ανέλαβαν νέες Πρυτανικές Αρχές και νέος Πρόεδρος του Συμβουλίου, η αύξηση ανέρχεται σε 1.2 μονάδες".

Η βελτίωση των αντιλήψεων που υπάρχει για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, προστίθεται, συγκαταλέγει το ΤΕΠΑΚ ανάμεσα στους τρεις πιο αξιόπιστους οργανισμούς, μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον Γενικό Ελεγκτή.

Η έρευνα διεξήχθη από την εταιρεία R.A.I. CONSULTANTS με δείγμα 600 ατόμων σε παγκύπρια βάση σε αστικές και αγροτικές περιοχές με μέθοδο τυχαίας πολυστρωματικής δειγματοληψίας σε άτομα γένους θηλυκού και αρσενικού άνω των 18 χρόνων.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της έρευνας ο Πρύτανης Ανδρέας Αναγιωτός υπενθύμισε ότι "η αποκατάσταση του κύρους και της δημόσιας εικόνας του Πανεπιστημίου είναι για τις νέες Πρυτανικές Αρχές προτεραιότητα στρατηγικής σημασίας και από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε καθήκοντα εργαζόμαστε σκληρά ώστε να ανακτηθεί και να αυξηθεί η κοινωνική εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Πανεπιστημίου".

"Στο πλαίσιο εξωστρεφούς επικοινωνίας, η κοινωνία άρχισε να γνωρίζει το διδακτικό και ακαδημαϊκό έργο που επιτελείται, τις επιτυχίες των φοιτητών μας σε διεθνή φόρα δηλαδή σε διαγωνισμούς, διακρίσεις, βραβεία, υποτροφίες και επίσης το Πανεπιστήμιο, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, πρωταγωνιστεί σε δραστηριότητες και έργα εταιρικής κοινωνικής προσφοράς", αναφέρει ο κ. Αναγιωτός.

Τέλος σημειώνει ότι "ως Πανεπιστήμιο αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη να φανούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης και να εργαστούμε ακόμα πιο εντατικά για ένα περήφανο δημόσιο Πανεπιστήμιο που θα δικαιώνει τις προσδοκίες της κυπριακής κοινωνίας".

Keywords
Τυχαία Θέματα