Ψηφίστηκαν οι προϋπολογισμοί για ΣΕΕΕΟΤΕ

Οι δύο προϋπολογισμοί του Συμβουλίου Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων για το 2017 και 2018 ψηφίστηκαν σε νόμους, με Βουλευτές να τηρούν αποχή ως ένδειξη διαμαρτυρίας, για το γεγονός ότι το Συμβούλιο για ένα χρόνο λειτουργούσε χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό.

Ο Προϋπολογισμός του Συμβουλίου Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων για το έτος 2017, προβλέπει δαπάνες ύψους €949.059 και έσοδα ύψους €811.359 και ψηφίστηκε

με 41 ψήφους υπέρ και 9 αποχές.

Για το έτος 2018, προβλέπει δαπάνες ύψους €917.669 και έσοδα ύψους €820.854 και ψηφίστηκε με 42 ψήφους υπέρ και 2 αποχές.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, είπε ότι για ένα χρόνο το Συμβούλιο λειτουργούσε παράνομα, δεδομένου ότι δεν είχε ψηφιστεί από τη Βουλή ο Προϋπολογισμός του Συμβουλίου για το 2017, ο οποίος ψηφίστηκε σήμερα.

Ο κ. Περδίκης αναφέρθηκε επίσης στην καθυστέρηση που παρουσιάζεται στην πειθαρχική έρευνα του Συμβουλίου εναντίον εργοληπτικών εταιρειών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου, διατυπώνοντας τη θέση ότι δεν ασκείται κατάλληλος έλεγχος.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου απαντώντας στον κ. Περδίκη είπε ότι πρέπει να προβληματίσει το πώς η διαπλοκή μετατρέπεται από κάποιους σε όχημα δημοτικότητας.

Είπε ακόμα ότι το κοινοβουλευτικό σώμα έχει ήδη ψηφίσει για την αλλαγή του νόμου περί προσφορών για έργα του δημοσίου καθορίζοντας Επιτροπή που είναι αρμόδια και έχει επιβάλει ποινές. Ο κ. Περδίκης απάντησε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές διαδικασίες.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης είπε ότι το κόμμα του έχει ανάλογες ευαισθησίες, προσθέτοντας ότι ο έλεγχος πρέπει να γίνει σε άλλο χρόνο και παρατηρώντας ότι τώρα ψηφίζεται προϋπολογισμός.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας ανέφερε ότι έχει δίκαιο ο κ. Περδίκης. Παρατήρησε ότι το Συμβούλιο ελέγχεται από τους ιδίους τους ενδιαφερόμενους και για αυτό παρουσιάζονται πολλά άλλα με την έκδοση αδειών. Εξέφρασε την άποψη ότι ο νόμος πρέπει να αλλάξει ριζικά.

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Παύλος Μυλωνάς είπε ότι πρέπει να υποδειχθεί δυσφορία του νομοθετικού σώματος στα κακώς κείμενα στο Συμβούλιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα