Ψήφισμα Μορφτιτών στις Πρεσβείες ΗΠΑ και Ρωσίας

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την 41η επέτειο κατάληψης της πόλης και του διαμερίσματος Μόρφου από τους Τούρκους εισβολείς και για τη συνεχιζόμενη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, επέδωσε σήμερα αντιπροσωπεία του κατεχόμενου Δήμου, με επικεφαλής το Δήμαρχο του Χαράλαμπο Πίττα, στις πρεσβείες των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πρώτος σταθμός των Μορφιτών η Πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου επέδωσαν το ψήφισμα και στη συνέχεια πορεύθηκαν

προς την Πρεσβεία της Ρωσίας.

Επιδίδοντας το ψήφισμα στην Πρεσβεία της Ρωσίας, ο Δήμαρχος Μόρφου υπενθύμισε ότι

η 16η Αυγούστου είναι η αποφράδα μέρα κατάληψης της Μόρφου. “16 Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή στις 8 το πρωί μπήκαν στην πόλη μας τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής και από τότε εμείς οι Μορφίτες κρατάμε στους ώμους το βαρύ σταυρό της προσφυγιάς, ανεβαίνουμε το Γολγοθά προσβλέποντας στην Ανάσταση”, σημείωσε.

Σήμερα, 17 Αυγούστου στις 8 το πρωί, συνέχισε ο κ. Πίττας, ξεκινήσαμε εμείς τις συναντήσεις μας με τις Πρεσβείες των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εδώ στην Κύπρο για να επιδώσουμε το ψήφισμα διαμαρτυρίας και καταδίκης αυτής της παράνομης κατοχής της πόλης μας της ημικατοχής της πατρίδας μας. Αλλά συνάμα, πρόσθεσε, να διατρανώσουμε τη θέληση, πίστη και αποφασιστικότητα μας να μη λυγίσουμε και να μην υποταχθούμε στην ωμή βία του κατακτητή και να διεκδικήσουμε για όσο χρόνο χρειαστεί το αδιαπραγμάτευτο για εμάς δικαίωμα της επιστροφής σε αυτή την πόλη, σε αυτή τη γη που μας γέννησε.

“Μέσα από αυτό το ψήφισμα που έχουμε επιδώσει ήδη στις δύο πρεσβείες των ΗΠΑ και Ρωσίας και θα δώσουμε και στις υπόλοιπες ζητούμε ξεκάθαρα να εξασκήσουν την επιρροή, την πίεση που μπορούν προς την κατοχική Τουρκία να συνετιστεί, να δείξει κατανόηση και να συνεργαστεί για μια δίκαιη, βιώσιμη λύση του εθνικού μας προβλήματος, ειδικότερα τούτες τις μέρες μέσα από αυτό το γύρο των συνομιλιών που διεξάγουν οι δύο κοινότητες και που όλοι εμείς προσδοκούμε για ακόμα μια φορά - παρόλο που έχουμε απογοητευτεί δεκάδες φορές - και ελπίζουμε σε μια λύση του εθνικού μας προβλήματος.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα