Ψηφιακό εργαλείο για μείωση της σπατάλης φαγητού (video)

Στην Αγγλία και την Γαλλία, υλοποιείται το πρωτοποριακό πρόγραμμα “Cool Food”, ένα  ψηφιακό εργαλείο, σχεδιασμένο στο να προβαίνει σε εισηγήσεις σε σχέση με τις διατροφικές μας συνήθειες.

Στόχος, είναι η μείωση της σπατάλης του φαγητού και την καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος. Το συγχρηματοδοτούμενο έργο από τα ταμεία της Πολιτικής Συνοχής, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της εκπομπής του ΣΙΓΜΑ, “Κτίζοντας μία καλύτερη Ευρώπη”, με τον

Κυριάκο Πενηνταέξ, κέρδισε το βραβείο Regiostars 2020 στην κατηγορία "Κυκλική οικονομία για μια πράσινη Ευρώπη".

Πρόκειται για ετήσιο διαγωνισμό που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της ανάδειξης καινοτόμων έργων, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε.

Η Carly Leonard, Γενική Διευθύντρια της “PECT” δήλωσε πως “'όλοι έχουμε μία καθημερινή σχέση με το φαγητό. Μας υποστηρίζει, μας εμπνέει μας  βάζει σε πειρασμό. Ωστόσο, γνωρίζατε ότι ο τρόπος που καλλιεργούμε, θερίζουμε και μεταφέρουμε το φαγητό προκαλεί σχεδόν το ένα τρίτο από τον παγκόσμια εκπομπή άνθρακα; Ήδη βλέπουμε καταστροφικές επιπτώσεις από την παγκόσμια άνοδο της θερμοκρασίας και περισσότερα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως πλημμύρες, τυφώνες, και ξηρασίες”.

“Με μία τόσο μεγάλη επίπτωση”, πρόσθεσε, “ το φαγητό είναι ένα ζήτημα με προοπτική για μεγάλα θετικά αποτελέσματα. Η ομάδα μας, η οποία περιλαμβάνει άτομα από Γαλλία, Κόρνβολ και Δυτική Αγγλία, θέλει να κάνει τη διαφορά.

H “Cool Food” αφορά στις μικρές αλλαγές στη δική μας δίαιτα και στις διατροφικές μας συνήθειες. Στην καρδιά του “Cool Food” είναι ένα ψηφιακό εργαλείο, σχεδιασμένο στο να εισηγείται δεσμεύσεις όπως στη μείωση της σπατάλης φαγητού, επιλέγοντας περισσότερα φαγητά χωρίς κρέας και επιλέγοντας εποχιακά προγράμματα”.

Η Annabelle, συμμετέχουσα στο “COOL FOOD”, δήλωσε πως “οι δεσμεύσεις μου είναι να έχω μία μέρα χωρίς γαλακτοκομικά και δύο γεύματα vegetarian την βδομάδα με την τετραμελή οικογένειά μου”.

Η  Carly Leonard εξήγησε πως το εργαλείο, μαζί με τις πληροφορίες και τις συμβουλές, βοηθά τους χρήστες στο να αναγνωρίσουν τα οικονομικά και τα περιβαλλοντικά οφέλη των αλλαγών τους.

“Αρχίσαμε την πρώτη μας διασυνοριακή πρόκληση, ενθαρρύνοντας τον κόσμο να εξοικονομήσει δυο κιλά εκπομπών την ημέρα, μέσα από τις διατροφικές του επιλογές.

Είμαστε χαρούμενοι γιατί το Cool Food έχει ήδη επιτρέψει στους ανθρώπους να εξοικονομήσουν 400 τόνους άνθρακα, μαζί με άλλους 2 χιλιάδες τόνους άνθρακα που είναι προγραμματισμένοι να εξοικονομηθούν από τους άτομα που συνεχίζουν να εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις. Είμαστε τόσο περήφανοι γιατί το Cool Food μας έφερε κοντά και έχει διαμορφώσει μια μακράς διάρκειας διασυνοριακή συνεργασία, με εξειδίκευση στο περιβάλλον, φαγητό, τεχνολογία και τη αλλαγή συμπεριφοράς”.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Δώσε δύναμη στη φωνή σου! Η γνώμη σου μετρά

Πάρε μέρος στον διαγωνισμό φωτογραφίας «Η Ευρώπη μου!» που μόλις ξεκίνησε

Παράταση διαγωνισμού φωτογραφίας «Η Ευρώπη μου!»

Έχεις επισκεφτεί ένα από τα πιο κάτω μέρη; Τότε μπορείς να κερδίσεις ένα ταξίδι για δύο σε ένα ευρωπαϊκό προορισμό!

Καλοπαναγιώτης: Από την εγκατάλειψη, στην ανάπτυξη με χρηματοδότηση από την Πολιτική Συνοχής

Keywords
Τυχαία Θέματα