Ψάχνουν μαρτυρία για να «δέσουν» τον φόνο Καλογερόπουλου - Τέσσερις συλλήψεις

Στη σύλληψη προσώπου που φαίνεται να συνδέεται με τον φόνο του Θανάση Καλογερόπουλου, που διαπράχθηκε στις 30 Οκτωβρίου στη Λεμεσό, προχώρησαν μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων σε τέσσερις. Πρόκειται για 21χρονο, ο οποίος παραδόθηκε στην Αστυνομία σήμερα, συνοδεία του δικηγόρου του. 

Ο συλληφθείς αναμένεται να μεταφερθεί στην Αστυνομία

Λεμεσού για ανάκριση και αύριο να οδηγηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο της πόλης για έκδοση διατάγματος κράτησής του.

Ο 21χρονος φέρεται να είναι ο δεύτερος εμπλεκόμενος στην υπόθεση δολοφονίας του Καλογερόπουλου και ο συνεπιβάτης στη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που καταγράφεται στα κλειστά κυκλώματα που κατέχει η Αστυνομία.

Διαβάστε επίσης: Παραδόθηκε ο 21χρονος καταζητούμενος για τον φόνο Καλογερόπουλου

Την ίδια ώρα, υπό κράτηση τελεί και 22χρονος Ελληνοκύπριος, κάτοικος Λάρνακας, ο οποίος συνελήφθη χθες για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Εναντίον του 22χρονου ο οποίος είναι γνωστός στις Αρχές, προέκυψε μαρτυρία κατά τη διάρκεια των αστυνομικών εξετάσεων, και συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε το πρωί, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτησή του. 

Ο ύποπτος, μέσω του δικηγόρου του, δεν έφερε ένσταση στην κράτησή του, καθώς όπως ανέφερε δεν έχει καμία σχέση με τα αδικήματα για τα οποία συνελήφθη ως ύποπτος, θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση της Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης: Φόνος Καλογερόπουλου: Ένταση στο Δικαστήριο - «Φέρτε τον!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση τελούν ήδη υπό οκταήμερη κράτηση άλλα δύο άτομα, ηλικίας 41 και 44 ετών. Ο 41χρονος είναι ύποπτος για την δολοφονία του Καλογερόπουλου και ο 44χρονος ως το άτομο που παρείχε βοήθεια και φιλοξενία στους εκτελεστές πριν και μετά τον φόνο.

Σύμφωνα την Αστυνομία, πρόκειται για Ελληνοκύπριους. Ο ένας εκ των δύο συνελήφθη στην Πάφο σε σχέση με υπόθεση εμπρησμού στη Λάρνακα, ωστόσο μαρτυρία που κατέχει η Αστυνομία, φέρεται να τον εμπλέκει και με το στυγερό έγκλημα στη Λεμεσό.

Ο δεύτερος φέρεται να συνελήφθη στη Λάρνακα.

Διαβάστε επίσης: Χειροπέδες σε δύο Ε/κ για τον φόνο Καλογερόπουλου - Τους «καίει» μαρτυρία

Έρευνες και στις Κεντρικές Φυλακές 

Αναφορικά με τις έρευνες στις Κεντρικές Φυλακές, σε σημερινές του δηλώσεις ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, είπε ότι με τη βοήθεια άλλων τμημάτων της Αστυνομίας έγιναν έρευνες σε δύο κελιά κρατουμένων, από όπου παραλήφθηκαν τεκμήρια τα οποία έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις.

«Είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο σε σχέση με τη διερεύνηση της υπόθεσης, όμως για την πλήρη εξιχνίαση αναμένονται να γίνουν αρκετά άλλα πράγματα και χρειαζόμαστε και άλλη μαρτυρία για να πούμε ότι έχουμε εξιχνιάσει πλήρως την υπόθεση» ανέφερε.

Ο κ. Κυριάκου είπε επίσης ότι μέχρι στιγμής τόσο οι συλληφθέντες όσο και ο καταζητούμενος είναι άτομα γνωστά στην αστυνομία.  

Διαβάστε επίσης: Φόνος Καλογερόπουλου: Φέρεται να βοήθησε στην οργάνωση ο 22χρονος συλληφθείς

Keywords
Τυχαία Θέματα