Πρύτανης ΤΕΠΑΚ για Επ. Διοικήσεως: Θα μελετηθεί η τοποθέτηση

Η τοποθέτηση της Επιτρόπου Διοικήσεως αναφορικά με το Πρωτόκολλο του ΤΕΠΑΚ για τον τρόπο διεξαγωγής μαθημάτων κατά το Φθινοπωρινό εξάμηνο του 2021, θα μελετηθεί, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Παναγιώτης Ζαφείρης, Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

Όπως σημειώνεται, θα προωθηθεί στους νομικούς συμβούλους του ΤΕΠΑΚ

«Το Πανεπιστήμιο ακολουθεί πιστά

τις ρυθμίσεις που καθορίζουν τα διατάγματα του Κράτους και συγκεκριμένα το άρθρο και τις προϋποθέσεις του διατάγματος που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας», σημειώνει. 

Διαβάστε επίσης: Λοττίδη: Κατά της αναλογικότητα το πρωτόκολλο του ΤΕΠΑΚ για ανεμβολίαστους

Αυτούσια η έκθεση

Παραλάβαμε χθες, Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου, τη γραπτή τοποθέτηση της Επιτρόπου Διοικήσεως αναφορικά με το Πρωτόκολλο του Πανεπιστημίου για τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων του κατά το Φθινοπωρινό εξάμηνο του έτους 2021.

Η τοποθέτηση της κ. Λοττίδου θα τύχει προσεκτικής και ενδελεχούς μελέτης και την έχω προωθήσει στους νομικούς μας συμβούλους.

Ως εκ τούτου, το Πανεπιστήμιο δεν προτίθεται, στο παρόν στάδιο, να προβεί σε οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση επί του περιεχομένου της εκθέσεως της κ. Λοττίδου.

Υπενθυμίζω όμως ότι το Πανεπιστήμιο ακολουθεί πιστά τις ρυθμίσεις που καθορίζουν τα διατάγματα του Κράτους και συγκεκριμένα το άρθρο και τις προϋποθέσεις του διατάγματος που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας που διέπουν την λειτουργία με φυσική παρουσία των δημόσιων και ιδιωτικών Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που αναφέρει ότι:

«για πληρότητα των αιθουσών διδασκαλίας των Ιδρυμάτων πέραν των δύο τρίτων (2/3) και μέχρι το εκατό τοις εκατό (100%) της χωρητικότητάς τους, τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και απαιτείται η επίδειξη είτε πιστοποιητικού ολοκληρωμένου εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19, είτε εν ισχύ πιστοποιητικού ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19:

Νοείται ότι, τα δημόσια και ιδιωτικά Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ανεξαρτήτως των προϋποθέσεων που τίθενται στον παρούσα παράγραφο, δύνανται να επιλέξουν να επιτρέπουν την πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας ή/και σε άλλους χώρους τους μόνο σε πρόσωπα που επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό ολοκληρωμένου εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19, είτε εν ισχύ πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19.»

Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του Πανεπιστήμιο για το επόμενο εξάμηνο, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου σε πρόσφατη συνεδρία της έλαβε αποφάσεις.  Λαμβάνοντας υπόψη το Διάταγμα του Υπουργείου Υγείας που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 26 Νοεμβρίου 2021, συζήτησε και αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Το Πανεπιστήμιο συνεχίζει και για το Εαρινό Εξάμηνο 2021/22 τη λειτουργία του στη βάση του ίδιου υγειονομικού πρωτοκόλλου που ίσχυσε κατά το Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2021/22, το οποίο βρίσκεται αναλυτικά στον σύνδεσμο: https://www.cut.ac.cy/news/article/?contentId=452570 

2. Επαναλαμβάνεται η δέσμευση του Πανεπιστημίου για ενθάρρυνση της πανεπιστημιακής του κοινότητας να επιλέξει τον εμβολιασμό και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται ενέργειες για λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στους χώρους του ΤΕΠΑΚ, για όσους/ες επιθυμούν να προχωρήσουν με εμβολιασμό.

3. Ενθαρρύνονται οι διδάσκοντες όπως αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία και μεριμνούν για την ισότιμη πρόσβαση όλων των φοιτητών/τριών στην εκπαιδευτική διαδικασία και αξιοποιώντας τις μεθόδους που αναφέρονται αναλυτικά στο πρωτόκολλο.

4. To Πανεπιστήμιο θα παρακολουθεί τα διατάγματα του Κράτους και όπου χρειάζεται θα αναθεωρεί το πρωτόκολλο.

Οφείλω να σημειώσω ότι οι σημερινές επιδημιολογικές συνθήκες της χώρας αλλά και διεθνώς είναι ακόμη πιο δύσκολες σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Πολλά ευρωπαϊκά κράτη αλλά και το δικό μας, αναγκάζονται να λάβουν αυστηρότερα μέτρα για την αναχαίτιση της έξαρσης.  Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου λαμβάνει αποφάσεις οι οποίες στηρίζονται στα διατάγματα του Κράτους και την επιδημιολογική κατάστασης της χώρας, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, της πανεπιστημιακής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας. Έχουμε επίγνωση των ευθυνών που μας αναλογούν και τις αναλαμβάνουμε πλήρως.

Keywords
Τυχαία Θέματα