Πρύτανης ΑΠΘ: Είναι ο μεγαλύτερος φόρος αίματος που έδωσε το Πανεπιστήμιο

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος μίλησε για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη ου είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλοί φοιτητές, ανάμεσα τους ο Κυπριανός και η Αναστασία.

Αρχικά ανέφερε ότι «δεν νομίζω η υγιής αντίδραση οποιουδήποτε είτε είναι πρύτανης είτε είναι πατέρας είτε ακαδημαϊκός είναι διαφορετική από την αντίδραση οποιουδήποτε άλλου. Για εμάς ως ακαδημαϊκή οικογένεια το Αριστοτέλειο θρηνεί και πενθεί.

Θεωρώ ότι ο χρόνος σταμάτησε στο λεπτό της σύγκρουσης».

Συμπλήρωσε ότι «ως πατέρας και πρύτανης, λυγίζω μπροστά στα οδυνηρά συναισθήματα και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους. Στήριξη είναι μόνο μια έκφραση λεκτική. Τον πόνο και το τραύμα θα τους ακολουθεί για μια ζωή. Υποκλίνομαι στη δήλωση του πατέρα του Κυπριανού. Είπε ότι τους συγχωρεί  όλους για να μπορέσει η ψυχή του παιδιού του να πετάξει πιο ψηλά».

Διαβάστε επίσης: Βίντεο ντοκουμέντο: Κάμερα καταγράφει τη μοιραία λανθασμένη πορεία του τρένου

Επεσήμανε ότι αυτή η ώρα είναι η ώρα της οδύνης. «Είναι η ώρα της ηθικής συμπαράστασης και από εκεί και πέρα είναι θέματα πολιτείας και η αλήθεια να λάμψη γιατί μόνο έτσι θα βρουν αγαλλίαση αυτές οι ψυχές».

Τόνισε ότι σε πολλές δραματικές περιπτώσεις πάντα λέμε ότι θα διαλευκανθεί. «Ελπίζω η διαλεύκανση να οδηγήσει σε αλήθειες οι οποίες αυτή την παθογένεια του συστήματος να μπορέσουν να την αλλάξουν».

Ακόμη, είπε ότι στην πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχασε 12 φοιτητές ενώ 26 είναι τραυματίες. «Είναι ο μεγαλύτερος φόρος αίματος του Αριστοτελείου μετά την περίοδο της ναζιστικής κατοχής όπου 75 φοιτητές πήγαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Εν καιρώ ειρήνης είναι ο μεγαλύτερος φόρος αίματος που έχει δώσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο». 

Διαβάστε ακόμη:

Θεσπίζει υποτροφία στη μνήμη του Κυπριανού η Νομική Σχολή του Α.Π.Θ.

LIVE/Τραγωδία Τέμπη: Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης - Τι είπε στην απολογία του

Keywords
Τυχαία Θέματα