Πρ.Πάρκου Ακαδημίας:Να πουν οι Αρχές αν το Septemberfest γίνεται χωρίς άδεια

Χωρίς την απαραίτητη άδεια από το Τμήμα Δασών πραγματοποιείται το Φεστιβάλ «Septemberfest 2019», αναφέρει η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πάρκου Ακαδημίας, επικαλούμενη σχετικές πληροφορίες.



Σε επιστολή της προς το Δημαρχείο Αγλαντζιάς, την Σχολική Εφορία Αγλαντζιάς και τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών, την οποία έδωσε στην δημοσιότητα, η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πάρκου Ακαδημίας αναφέρει ότι «ο διοργανωτής του Φεστιβάλ κλήθηκε να καταβάλει ποσό στο Τμήμα Δασών που θα  κάλυπτε τις περιπολίες παρκοφυλάκων, δασοφυλάκων αλλά και την απαραίτητη παρουσία πυροσβεστικού οχήματος, πράγμα το οποίο δεν

έχει πράξει μέχρι και σήμερα».

«Ως εκ τούτου, εκκρεμεί η παραχώρηση άδειας από το προαναφερόμενο τμήμα», προσθέτει.

Δεδομένης της υπάρχουσας κατάστασης, σύμφωνα με την Πρωτοβουλία, "εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια τόσο του κοινού, όσο και του Δασικού Πάρκου Ακαδημίας".

Εξάλλου, ανησυχία για την χωρίς άδεια από το Τμήμα Δασών «SeptemberFest» στο δάσος Ακαδημίας, εκφράζει το κίνημα Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών.

Αναφέρει ότι «η διεξαγωγή τέτοιων εκδηλώσεων με συμμετοχή χιλιάδων κόσμου, χωρίς την άδεια του αρμόδιου τμήματος το οποίο θα εγγυάται το κρίσιμο θέμα της ασφάλειας, συνιστά περίπτωση τραγικής αμέλειας και θέτει σε κίνδυνο ζωές και περιβάλλον».

Τέλος, η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πάρκου Ακαδημίας καλεί τις τρεις αρχές όπως την ενημερώσουν κατά πόσο αληθεύουν οι πληροφορίες αυτές ότι η εν λόγω διοργάνωση πραγματοποιείται χωρίς την απαραίτητη άδεια από το Τμήμα Δασών.

 Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα