Προβολή προγραμμάτων και δράσεων του ΤΕΠΑΚ

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕ.ΠΑ.Κ) έλαβε μέρος στο 10ο φεστιβάλ περιβάλλοντος, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου από τις 11π.μ. μέχρι τις 8μ.μ. στο Δημόσιο Κήπο Λευκωσίας. Με αφορμή το σύνθημα «σκέψου τις επόμενες γενιές» ως το κεντρικό θέμα του φεστιβάλ, το ΤΕΠΑΚ μοίρασε ενημερωτικό υλικό και πληροφορίες για τα διάφορα ερευνητικά περιβαλλοντικά προγράμματά όπως το έργο AgroLIFE και το έργο ORGANICO LIFE+.

Το AgroLIFE

είναι ένα τριετές έργο που θα θέσει σε εφαρμογή, δοκιμή και αξιολόγηση διάφορες δράσεις/μεθοδολογίες για τη διατήρηση των Γεωργικών Συστημάτων Υψηλής Φυσικής Αξίας (ΓΣΥΦΑ) στην Κύπρο: το παραδοσιακό αγροοικοσύστημα αμπελώνων στην αγροτική περιοχή του χωριού Καπηλειό και το γεωργοδασοπονικό σύστημα χαρουπιών στο χωριό Ανώγυρα.

Στο πλαίσιο του έργου ORGANICO LIFE+, πραγματοποιείται έρευνα σε παιδιά ηλικίας 10-12 χρονών με σκοπό να αξιολογηθούν τα πιθανά οφέλη της συστηματικής βιολογικής διατροφής σε σχέση με αυτά της συμβατικής διατροφής.

Φυλλάδια δόθηκαν επίσης με σκοπό να ενημερώσουν τον κόσμο για το Επιστημονικό Κέντρο Τηλεπισκόπησης ATHENA για την Πολιτιστική Κληρονομιά στην Κύπρο. Αυτό το κέντρο θα δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό, το οποίο ηγείται το έργο. Επίσης, ο ακαδημαϊκός του ΤΕΠΑΚ Αβραάμ Γεωργίου ενημέρωνε το κοινό για απλούς τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα